MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Οργή Ισραήλ κατά Ερντογάν- "Η συμμαχία Τουρκίας-Χαμάς εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή-"Αρχή του τέλους" για τον Τούρκο Πρόεδρο

Ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και της τρομοκρατικής Χαμάς, κατέδειξε τον άκρως υποστηρικτικό ρόλο  της Τουρκίας υπέρ της οργάνωσης του Χανίγιε, την οποία ο Ερντογάν αποκαλεί "απελευθερωτική" και τον Νετανιάχου και το Ισραήλ "τρομοκράτες".
 

Προς πώληση… η Αργεντινή - Ο «El Loco» πρόεδρος Milei λέει αντίο στους… BRICS για το ΔΝΤ

Χαιρετίζει το ΔΝΤ τις πρώτες αποφάσεις του νέου προέδρου της Αργεντινής 
 
Ο Javier Milei, ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής - γνωστός ως «El Loco», ο τρελός – έχει αρχίσει να υλοποιεί την πολιτική που είχε προαναγγείλει προεκλογικά και που ο λαός της Αργεντινής τον εξέλεξε για να την πραγματοποιήσει.
 
Στο πλαίσιο της θεραπείας σοκ για την οικονομία και όχι μόνο, εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα για τα εργασιακά, για την ιδιωτικοποίηση των 33 κρατικών εταιρειών, για το άνοιγμα της αγοράς προς όφελος του ανταγωνισμού, σε κλάδους και τομείς που μέχρι πρότινος προστατεύονταν, για τη συρρίκνωση του κράτους ενώ στο πακέτο των μέτρων βρίσκεται μια ρήτρα που θα μπορούσε επίσης να θέσει τα θεμέλια για τη δολαριοποίηση της οικονομίας.