MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Οργή Ισραήλ κατά Ερντογάν- "Η συμμαχία Τουρκίας-Χαμάς εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή-"Αρχή του τέλους" για τον Τούρκο Πρόεδρο

Ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και της τρομοκρατικής Χαμάς, κατέδειξε τον άκρως υποστηρικτικό ρόλο  της Τουρκίας υπέρ της οργάνωσης του Χανίγιε, την οποία ο Ερντογάν αποκαλεί "απελευθερωτική" και τον Νετανιάχου και το Ισραήλ "τρομοκράτες".
 
Η συμμαχία Τουρκίας-Χαμάς  εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή μετά την 7η Οκτωβρίου
 
Στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ υπέστη τη μεγαλύτερη σφαγή κατά των Εβραίων μετά το "Ολοκαύτωμα", που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική ομάδα Χαμάς.
 
"Παρά τις φρικτές φρικαλεότητες της, ωστόσο, η συμμαχία της Χαμάς με την τουρκική κυβέρνηση παραμένει ισχυρή", αναφέρει Διεθνές Ισραηλινό ΜΜΕ, επισημαόνοντας:
 
Η Χαμάς άνοιξε τα πρώτα της γραφεία στην Κωνσταντινούπολη το 2011. Έκτοτε, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται συχνά με ηγέτες της Χαμάς και δίνει στην ομάδα ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία.
 
Σήμερα, η υποστήριξη προς τη Χαμάς και η καταδίκη της αμυντικής στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ που ακολούθησε έχει γίνει κυρίαρχο ρεύμα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν επιτίθεται με εμμονή στο Ισραήλ, αποκαλώντας το «κράτος τρομοκρατίας», ενώ αναφέρεται στη Χαμάς ως «απελευθερωτικό κίνημα» και φιλοξενεί τους αξιωματούχους της.
 
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ Kan ανέφερε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να κυνηγήσει μέλη και ηγέτες της Χαμάς στην Τουρκία, καθώς και στον Λίβανο και το Κατάρ, ακόμη κι αν χρειαστούν για χρόνια. Σε απάντηση, η τουρκική κυβέρνηση προειδοποίησε το Ισραήλ για «σοβαρές συνέπειες» εάν χτυπήσει μέλη της Χαμάς που ζουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
 
«Έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις στους συνομιλητές με βάση τις ειδήσεις των δηλώσεων Ισραηλινών αξιωματούχων και εκφράστηκε στο Ισραήλ ότι μια τέτοια πράξη θα είχε σοβαρές συνέπειες», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος .
 
Παρά τις ισραηλινές απαιτήσεις να σταματήσει να υποστηρίζει τη Χαμάς, η κυβέρνηση της Τουρκίας διπλασιάζει την υποστήριξή της.
 
Η μυστική συνάντηση ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου
 
Η Jerusalem Post ανέφερε στις 17 Δεκεμβρίου ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία.
 
Επικεφαλής της συνάντησης ήταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Saleh al-Arouri, ο οποίος παρευρέθηκε από την κατοικία του στη Βηρυτό, και ο πρώην αρχηγός της Hamas Khaled Mashaal, ο οποίος ζει στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα. Παρευρέθηκαν αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς. Η Τουρκία επιλέχθηκε σκόπιμα ως τόπος συνάντησης, καθώς κρίθηκε αρκετά ασφαλής για να συναντηθούν εκεί οι ηγέτες».
 
Υπάρχει πολιτική και θρησκευτική συγγένεια μεταξύ της Χαμάς και της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που στοχεύει στην ίδρυση ενός παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Ερντογάν, είναι το τουρκικό παράρτημα της Αδελφότητας.
 
Η μοχθηρή αντι-ισραηλινή αφήγηση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Saime Toktaş, συντάκτη ξένων ειδήσεων του Habertürk, ενός τουρκικού  φολοκυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού.
 
Η Τόκτας είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής ρεπορτάζ της από τη Γάζα, «Ο πόλεμος ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της επίθεσης της οργάνωσης  της Χαμάς.  Ήταν τρομοκρατική επίθεση. Άμαχοι σφαγιάστηκαν». Αφού έκανε αυτή την απολύτως ακριβή δήλωση, η Habertürk την "απέσυρε". 
 
Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του Ερντογάν συνεχίζουν να διαδίδουν μίσος κατά του Ισραήλ.
 
Η εφημερίδα Yeni Safak, για παράδειγμα, δημοσίευσε έναν τίτλο στις 18 Οκτωβρίου που έγραφε: «Αυτό το τρομοκρατικό κράτος (το Ισραήλ) πρέπει να εξαλειφθεί». Στις 8 Δεκεμβρίου, η Yeni Safak είπε: «Αυτοί (οι Εβραίοι_ σκοτώνουν με βάση μια διεστραμμένη θρησκεία 3.000 ετών. Ο κόσμος πρέπει να εξαλείψει αυτόν τον ιό».
 
Ο καταστατικός χάρτης της Χαμάς δηλώνει επίσης την πρόθεση της οργάνωσης να «εξαφανίσει το Ισραήλ» και «να υψώσει το λάβαρο του Αλλάχ σε κάθε ίντσα της Παλαιστίνης». Η συντακτική πολιτική των μέσων ενημέρωσης υπέρ του Ερντογάν στην Τουρκία φαίνεται να συνάδει με αυτούς τους  στόχους.
 
 Η Ισραηλινή έκθεση για την  στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς την Χαμάς του 2021
 
Το Κέντρο Δημοσίων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ εξέδωσε μια λεπτομερή έκθεση το 2021 που τεκμηριώνει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία συμβάλλει στη στρατιωτική ενδυνάμωση της Χαμάς:
 
Το αρχηγείο της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη έχει διευθύνει εκατοντάδες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών και έχει ξεπλύνει εκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Τρομοκράτες που εργάζονται σε τουρκικό έδαφος δημιουργούν υποδομές και σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
 
Ανώτατοι αξιωματούχοι της Χαμάς (οι περισσότεροι πρώην κρατούμενοι στο Ισραήλ για τρομοκρατία που αφέθηκαν ελεύθεροι σε ανταλλαγή κρατουμένων) δρουν από την Τουρκία εναντίον του Ισραήλ. Σε ορισμένους μάλιστα έχει χορηγηθεί τουρκική υπηκοότητα. Εκτός από τη φιλοξενία γραφείων της Χαμάς και ανώτερων αξιωματούχων που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις, η Τουρκία έχει γίνει επίσης ένα ασφαλές καταφύγιο για τις οικονομικές υποθέσεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων στη Δυτική Όχθη.
 
Η έκθεση καταλήγει, αναφέροντας:
 
"Δέκα χρόνια είναι επαρκής περίοδος για να μελετηθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας σε σχέση με τη Χαμάς. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή. Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς φιλοξενείται σε τουρκικό έδαφος και από εκεί διευθύνει, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.
 
Αυτή η ανίερη συμμαχία έφερε σφαγές, καταστροφές και ανείπωτο πόνο στον λαό του Ισραήλ"
 
Έρχεται το τέλος Ερντογάν
 
Έχει αποδειχθεί ιστορικά στο χώρο της Μ.Ανατολής, πως όσοι ηγέτες κρατών   εναντιώθηκαν ή επιχείρησαν να συσπειρώσουν άλλα κράτη κατά του Ισραήλ, όπως κάνει τώρα ο Ερντογάν, είτε ηττήθηκαν στρατιωτικά σε διαδοχικούς πολέμους με αυτό είτε με τις ΗΠΑ, είτε είχαν ατυχές τέλος οι ίδιοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου