MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Politico: «Δίνουμε το βραβείο… κατασκοπείας “Lives of Οthers” για το 2023 στον Κ.Μητσοτάκη»!

«Κέρδισε την επανεκλογή του παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών»
 
Το Politico όπως συνηθίζει κάθε χρόνο έδωσε βραβεία σε πολιτικά πρόσωπα που «σημάδεψαν» την χρονιά που πέρασε με αμφιλεγόμενες πολιτικές, όπως στην περίπτωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο αποδίδει το έπαθλο «κατασκοπείας», με την ονομασία «Lives of Others»!
 
Ο τίτλος είναι από την πασίγνωστη ταινία η οποία αφηγούνταν την ζωή ενός Ανατολικογερμανού πράκτορα της Στάζι.
 
Φυσικά, πρόκειται για ένα έπαθλο το οποίο δεν θα παραλάβει ο πρωθυπουργός αλλά του αποδίδεται έτσι κι αλλιώς.
 
«Δεν ήταν πολλοί οι ηγέτες που μπόρεσαν να επιβιώσουν από τις αποκαλύψεις ότι η μυστική υπηρεσία της κυβέρνησής τους προσπάθησε να κατασκοπεύσει την αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους.
 
Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι οποιοσδήποτε πολιτικός.
 
Ο γόνος μιας κρητικής πολιτικής δυναστείας, ο Μητσοτάκης με σπουδές στο Χάρβαρντ, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όχι μόνο κατάφερε να ρίξει νερό στο σκάνδαλο, γνωστό ως «Predatorgate», αλλά κέρδισε την επανεκλογή του, ισχυριζόμενος την αθωότητά του.
 
Το λογισμικό κατασκοπείας Predator που έδωσε το όνομά της στην υπόθεση βάζει το κινητό τηλέφωνο ενός θύματος στο έλεος των επιτιθέμενων, δίνοντάς τους πλήρη πρόσβαση στη συσκευή. 
 
Δεν είναι ο τύπος εφαρμογής που μπορεί κανείς να αγοράσει στο App Store. 
 
Το πώς κατέληξε το Predator σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα, όπου οι περισσότερες ανήκαν σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μην λυθεί ποτέ.
 
Τον περασμένο μήνα, οι ελληνικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης οργάνωσης που είναι επιφορτισμένα με τη διερεύνηση της υπόθεσης Predator, ισχυριζόμενη ότι αξιωματούχοι εκεί διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες».
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου