MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Κοντογιώργης: Προς Ιμιο-ποίηση της Ελλάδας. Στόχος η καταστολή του πατριωτισμού των Ελλήνων

Γιώργος Κοντογιώργης: Βαίνουμε προς Ιμιο-ποίηση της Ελλάδας, ως κράτους. Στόχος η καταστολή του πατριωτισμού των Ελλήνων.

Σχολιάζουμε τους προβληματισμούς που δημιουργεί η επέτειος της μνήμης των 27 ετών από την ήττα την οποία υπέστη η Ελλάδα από την Τουρκία στα Ίμια. Εν συνεχεία παρουσιάζουμε τμήμα από την εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» με τον Αντώνη Κοκορίκο, στον ραδιοτηλεόραση «Βεργίνα», της 31-1-2023. 
 
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17.30-19.00.

Κατώτατος μισθός: Τέταρτη χαμηλότερη σε αγοραστική δύναμη η Ελλάδα εντός Ε.Ε. [πίνακες]

Τα στοιχεία της Eurostat καταγράφουν πώς οι αυξημένες τιμές και η ακρίβεια ρίχνουν στα τάρταρα τον κατώτατο μισθό για τους Έλληνες πολίτες.
 
Παρά τις ανακοινώσεις και τους διθυράμβους περί ανάπτυξης και περί αύξησης του κατώτατο μισθού στη χώρα, η πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από την ακρίβεια και το ράλι ανατιμήσεων είναι εντελώς διαφορετική για πολίτες και νοικοκυριά.
 
Στα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat καταγράφεται μεν ότι η χώρα μας είναι 13η ανάμεσα στα 22 κράτη-μέλη που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό, όμως εάν συνυπολογιστεί αυτός με βάσει τις μονάδες της αγοραστικής δύναμης, πέφτει στην κατάταξη αρκετές θέσεις και είναι ψηλότερα μόνο από τις Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβακία 
 

Σκάει η φούσκα στη βιομηχανία HiTec – Κύματα απολύσεων

Με τη βοήθεια του TikTok υπάλληλοι της Microsoft μεταδίδουν live την απόλυσή τους. Η συνομιλία με τον αρμόδιο του ανθρώπινου δυναμικού, άλλωστε, διαρκεί δευτερόλεπτα. Έχει, εξάλλου, πολύ δουλειά, αφού οι απολύσεις είναι κύμα. Ένας απολυμένος 40άρης του τομέα HiTec απαντά σε ειρωνικά μηνύματα που έλαβε μετά από ένα βίντεο που ανέβασε, στο οποίο εξέφραζε ανησυχία για το μέλλον του μετά την αιφνιδιαστική απόλυσή του: «ΟΚ. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείτε να με ειρωνεύεστε μετά την απόλυσή μου από τη Google. Ναι έπαιρνα καλό μισθό, αλλά τώρα πώς θα τα βγάλω πέρα με μηνιαίο μισθωτήριο αυτοκινήτου 900 δολαρίων και νοίκι 5.000 δολαρίων. Είχα δημιουργήσει μία καλή ζωή και αυτή εξαφανίστηκε σε μία στιγμή».
 
Μία νεαρή γυναίκα εξηγεί, κλαίγοντας, ότι απολύθηκε δύο ημέρες νωρίτερα, από την πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων Salesforce. Το κατάλαβε επειδή την πέταξαν δίχως καμία ειδοποίηση από το κεντρικό σύστημα της εταιρείας! Χρειάστηκαν δύο ημέρες επίμονων email και τηλεφωνημάτων, μέχρι να της πουν ότι πράγματι είχε απολυθεί. Άλλη μία έχει ανεβάσει έναν οδηγό επιβίωσης μετά από την απόλυσή της, την οποία έμαθε από συνάδελφο κι όχι από την διεύθυνση. «Κλάψτε, συνέλθετε, ανανεώστε βιογραφικό και επικεντρωθείτε στις κατάλληλες εργασίες».