MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την οικονομία αλλά το χρέος είναι κολοσσιαίο, οι επενδύσεις λίγες και οι Έλληνες φτωχοποιούνται

( John_k - Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, κινείται πλέον ανοιχτά εναντίων των Ελλήνων σε κάθε του κίνηση. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτωχοποιήσει τους πολίτες, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί στο ακέραιο και με κάθε τρόπο αντίστοιχα όλες τις  επιταγές της Τουρκίας, κάνοντας μέχρι και τεμενάδες στον πρόεδρο τους, για να δείξουν προφανώς ποιος είναι το αφεντικό τους. )
 
Φόβος για το τι θα αντιμετωπίσουν στο όχι μακρινό μέλλον οι πολίτες
 
Μπορεί η κυβέρνηση να μιλά και να ξαναμιλά για τις οικονομικές επιτυχίες αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική καθώς το δημόσιο χρέος απλά είναι τεράστιο και οι δαπάνες που επιλέγει η κυβέρνηση μαζί με τις λίγες επενδύσεις προμηνύουν ένα μέλλον με τους Έλληνες φτωχοποιημένους και τις δόσεις των δανείων στους ξένους υπέρογκα.
 
Πριν από μερικές εβδομάδες ο οίκος S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας, με τη χώρα να επιστρέφει στην επενδυτική βαθμίδα. 
 

«Βραχνάς» το δημογραφικό - Σε 10.413.982 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας - To 22,9% είναι 65 ετών και άνω

Ο δείκτης γήρανσης (πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον πληθυσμό ηλικίας 0- 14 ετών) ανήλθε σε 171,8. 
 
Σε 10.413.982 άτομα (5.090.591 άνδρες και 5.323.391 γυναίκες), εκτιμάται ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2023, μειωμένος κατά 0,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2022 που ήταν 10.461.627 άτομα.
 
Αυτό προκύπτει από τη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπολογιζόμενο μόνιμο πληθυσμό της χώρας (με βάση τα ετήσια στοιχεία Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού το 2022) και τις εκτιμήσεις των ετήσιων μεταναστευτικών ροών 2022 (εισερχόμενη και εξερχόμενη μετανάστευση).
 

H ελευθερία του λόγου αφορά και στο δικαίωμα του ακούειν αντίθετες απόψεις

Οι διώξεις κατά Τραμπ αγγίζουν και την ελευθερία του λόγου, συγκεκριμένα παραβιάζουν το δικαίωμα της 1ης Τροπολογίας, περί Ελευθερίας του Λόγου, σε επίκριση της Κυβερνήσεως. 

Στην προηγούμενη μας αρθρογραφία, ανεφέρθημεν στις ποινικές διώξεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, σε μίαν αγωγή κατ’ αυτού δι’ απάτη και στις διώξεις που επίσης υφίστανται οι δικηγόροι του. Όμως, η εκδίωξή του πρώην Αμερικανού προέδρου δεν εξαντλείται εδώ. Αγγίζει την ελευθερία του λόγου.