MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Κερκόπορτα Ηνωμένων Πολιτειών για το Αιγαίο!

Η δεύτερη επιστολή Μπλίνκεν προς το Κογκρέσο διευκολύνει και εξυπηρετεί την Τουρκία να αμφισβητεί μόνιμα την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες
 
Η κυβέρνηση Μπάιντεν με όχι μία, αλλά δύο επιστολές του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μπλίνκεν προς το Κογκρέσο για τις εγγυήσεις πώλησης των F-16 στην Τουρκία τη διευκολύνει και  την εξουσιοδοτεί να αμφισβητεί μονίμως και πλήρως την ελληνική κυριαρχία σε νήσους, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην έχει αντιληφθεί τη θανάσιμη/καταστροφική παγίδα για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκονται σε εγκληματική νιρβάνα, γεγονός που οδηγεί σε μοιρασιά της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
 

Η Θεωρία του Χάους στην Ανθρώπινη Ιστορία- Από την Γεωπολιτική στους Αλγόριθμους της A.I.

Μια εξόχως ανατρεπτική συζήτηση στις "Αντιθέσεις" με αφορμή το βιβλίο , που στην θεματική του είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα :  "Η Θεωρία του Χάους στην ανθρώπινη ιστορία" του γιατρού και ερευνητή συγγραφέα Γιώργου Φρούντζου.


Ο στοχασμός αλλά και η καθημερινότητα, γύρω από την Θεωρία του Χάους στην Ανθρώπινη Ιστορία. Πόσο " Χάος"  , έχει  η Ιστορία;

- Ο ιατρός - συγγραφέας,  Γιώργος Φρούντζος , μιλάει για το πώς ιστορικά θέματα και παραδείγματα,  με το βέλος του χρόνου, το τέλος των βεβαιοτήτων , την συστημική θεωρία, την θεωρία των πληροφοριών αλλά και την θεωρία των αποφάσεων , έρχονται σαν εργαλεία ανάλυσης της Ιστορίας .

Η κατάσχεση των ρωσικών assets είναι καρφί στο φέρετρο του δολαρίου – Αργοπεθαίνει το «υπερβολικό προνόμιο»

Οι νομισματικές ανακατατάξεις ακολουθούν τις γεωπολιτικές – Γιατί οι Αμερικανοί ειδικοί συμφωνούν τον Vladimir Putin 
 
Tο δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα για περισσότερα από 70 χρόνια, ενισχύοντας την αμερικανική χρηματοπιστωτική και οικονομική δύναμη. 

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Tucker Carlson(αλλά και παλαιότερα..) o Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναφέρθηκε διεξοδικά στο αμερικανικό νόμισμα επισημαίνοντας ότι ήρθε «η αρχή του τέλους» για την νομισματική κυριαρχία των ΗΠΑ.
 

Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και η «εξοπλιστική αυτονομία» της Άγκυρας-Δρ Δημ. Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
Το Κan (αίμα ) του Κaan ( Χαγάνου)
 
Στα τουρκικά Kan σημαίνει : αίμα .
 
Όμως το ομόηχο Κaan ( με μακρά/ τραβηγμένη προφορά του a ) σημαίνει Χαγάνος (Μογγολικά: хаан, Khaan, Κινέζικα: 可汗, Τουρκικά: Kağan, Περσικά: خاقان) , δηλ. συνώνυμος τίτλος με του Αυτοκράτορα που κυβερνά Χαγανάτο ή Αυτοκρατορία.
 
Αυτό είναι τ’ όνομα του Τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου 5ης γενεάς, TAI TF Kaan, που ήδη έκανε την πρώτη του πτήση.