MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

«Δεν θα δούμε γεωτρύπανο, ο εχθρός βρίσκεται εντός της χώρας»! Βόμβες από τον Α.Ζεληλίδη!

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για έναρξη ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης, έχουν προκαλέσει την αίσθηση ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί ένα μέρος από τους υδρογονάνθρακες που διαθέτει… Φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και δεν μας τη λένε.


Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης ,λέει τα πράγματα ως έχουν και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα.

Δεν είναι μόνο η πολύχρονη καθυστέρηση, είναι κυρίως η προοπτική που φαίνεται ότι είναι ανύπαρκτη! Γιατί; Όπως εξηγεί ο κ.Ζεληλίδης κάποιοι εντός της χώρας δεν ήθελαν ,δεν θέλουν και δεν θα θελήσουν η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί ότι διαθέτει από υδρογονάνθρακες. Ποιοι είναι αυτοί; «Όσοι μεταφέρουν ενέργεια από το εξωτερικό στην Ελλάδα», λέει ο καθηγητής Γεωλογίας.

Η 4η Τεχνολογική Επανάσταση : Επιστήμη - Πραγματικότητα και Καθημερινή Ζωή

Ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός αστροφυσικός- συγγραφέας και φιλόσοφος στο πεδίο της Κοσμολογίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, Μηνάς Καφάτος , σε μια συναρπαστική συζήτηση με αναπάντεχες θεματικές εκπλήξεις.
 
Ο καθηγητής   Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Chapman της Καλιφόρνιας  και διευθυντής του Κέντρου Αριστείας στα Πρότυπα και Παρατηρήσεις Γεωσυστημάτων, κβαντικός φυσικός,  Μηνάς Καφάτος  σε μια συνέντευξη σύνδεσης της Φιλοσοφίας με τις θετικές επιστήμες, μιλάει για την πρόελευση του Ανθρώπου, τον σύγχρονο άνθρωπο και τις κοινωνίες του και επικεντρώνεται στην αναζήτηση της πορείας του "μελλοντικού" Ανθρώπου. Οι ανθρώπινες κοινωνίες μπροστά στην δυστοπία ή σε μια επώδυνη μετάβαση σε νέα πεδία ;
 

Γ. Αδαλής : Η πιο ασφαλής θάλασσα στον πλανήτη το Αιγαίο-Έλληνες γκουρού της Πληροφορικής διεξάγουν τον πόλεμο μόνοι τους

Η ενεργειακή κρίση είναι απότοκος του πρώτου lockdown του 2020-Το Τουρκικό κράτος συστηματοποιεί τα λίγα μυαλά και πόρους που έχει στον ηλεκτρονικό πόλεμο επενδύοντας πακτωλό χρημάτων
 
Συνέντευξη στον Ευάγγελο Δ. Κόκκινο
 
Τις οικονομικές/ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ελληνοτουρκική κρίση, το ενδεχόμενο αναβίωσης του EastMed, αλλά και τις ελληνικές δυνατότητες στον ηλεκτρονικό πόλεμο, αναλύει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, o Γιώργος Αδαλής, Οικονομολόγος-Οικονομέτρης και Μηχανικός Η/Υ, Λογισμικού και Δικτύων.