MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ο Κώστας Γρίβας αναλύει τα ελληνοτουρκικά και τον ρόλο της Γερμανίας

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, κι ο εκδότης – συγγραφέας, Αλέξανδρος Καρράς, συζητούν για τα ελληνοτουρκικά.


Εξετάζουν ιστορικώς το ρόλο που παίζει διαχρονικά η Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας, ως σύμμαχος της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Αναλύονται επίσης τα διάφορα γερμανικά δόγματα με τα οποία, οι Γερμανοί, διαχρονικώς σκοπεύουν να καθυποτάξουν τους ευρωπαϊκούς λαού.
 

Διερευνητικές εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων

Δεν έχει τολμήσει μέχρι τώρα, καμία ελληνική κυβέρνηση να βάλει πάνω στο τραπέζι τα δικά μας δίκαια αιτήματα, ώστε να πάψει επιτέλους η Τουρκία το παραμύθι της. Και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί δεν το έχει τολμήσει καμία κυβέρνηση; Προφανώς, γιατί φοβήθηκαν τα αντίποινα της Τουρκίας. Τουλάχιστον, εάν το έκαναν αυτό απλά για να κερδίσουν χρόνο ώστε να εξοπλιστεί και να δυναμώσει η χώρα, θα το καταλάβαινα. Αντί γι’ αυτό όμως, όλες οι κυβερνήσεις επέλεξαν το αντίθετο. Άφησαν την ελληνική πολεμική βιομηχανία να καταρρεύσει, ωσάν να επέλεγαν ενσυνείδητα να επιτρέπουν στην Τουρκία να επανέρχεται με όλο και πιο πολύ πιεστικά αιτήματα, προς ένα αβέβαιο εθνικό μέλλον. Και φτάσαμε πλέον στο σημείο, εκτός από τις γνωστές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, να δημιουργήσει η Τουρκία ανεπίστρεπτα τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε βάρος των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Γ. Φίλης στο Πενταπόσταγμα: ''Το 2021 θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία''

''Οι ΕΔ, το πολιτικό προσωπικό & η Κύπρος, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα''


Aποκαλυπτικός ήταν ο κ. Γιώργος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Μουντζουρούλια για το Πενταπόσταγμα, μίλησε για την κρίση στις ΗΠΑ, για τα ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ και για τα ''καυτά'' ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινή γνώμη.