MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Όταν το 1% κάποιων Ελλήνων (περίπου 100.000 Έλληνες) κατέχει περί το 60% του πλούτου της χώρας και όταν το 10% (περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες), κατέχει περί

το 90% του πλούτου της χώρας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ανάπτυξη, παρά μόνο με δανεικά.

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με την αύξηση της κατανάλωσης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε επενδύσεις για αύξηση της παραγωγής. Εκτός και αν θέλουμε να μετατραπούμε σε αποικία σκλάβων που θα δουλεύουμε έναντι ψιχίων για να παράγουν και να εξάγουν οι πολυεθνικές για δικό τους όφελος. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε ζωντανή και ευημερούσα εσωτερική καταναλωτική δύναμη.

Το βαρύ τίμημα της ανικανότητας

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πραγματικά θαύματα. Εν τούτοις, όπως ένας κακός, διεφθαρμένος και ενδοτικός διαχειριστής μπορεί να εξανεμίσει σε χρόνο μηδέν μία τεράστια περιουσία, έτσι και οι ανίκανες, ανεπαρκείς, δουλοπρεπείς και ενδοτικές κυβερνήσεις – κάτι που συμβαίνει δυστυχώς στην πατρίδα μας.

Άποψη 

Οι οικονομολόγοι κρίνονται ως καλοί, όταν κάνουν σωστές προβλέψεις ή δίνουν λύσεις σε δύσκολες εποχές – όπως στην περίπτωση του J.M. Keynes που έζησε το κραχ και τη Μεγάλη Ύφεση 1929 συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της, ενώ εάν είχε εισακουσθεί στην περίπτωση της Γερμανίας και της συνθήκης των Βερσαλλιών, θα είχαν αποφευχθεί η άνοδος του ναζισμού, οι θηριωδίες του Χίτλερ και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Η προσέγγιση δε του οικονομολόγου ήταν η εξής: «δείτε ένα πρόβλημα και προσπαθήστε να βρείτε λύση, αντί να δείτε ένα πρόβλημα και να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί υπήρχε πριν την επίλυση»

«Κεραυνοί» κατά Τσίπρα από Ιταλίδα ευρωβουλευτή: «Προδώσατε τον λαό σας, τον οδηγήσατε σε φτωχοποίηση» – Τον «ισοπέδωσε» μέσα σε τέσσερα λεπτά

Καταπέλτης ήταν η ομιλία της Ιταλίδας ευρωβουλευτή Laura Agea για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Agea υπενθυμίζει ότι το συντριπτικό ποσοστό των ελληνικών δανείων μέχρι το 2016 κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες και στηλίτευσε την άθλια εικόνα της χώρας μας η οποία μαστίζεται από ανεργία και μειώσεις συντάξεων. Η ίδια «ισοπέδωσε» τον Α. Τσίπρα υπενθυμίζοντάς του ότι η Ευρώπη «διέταξε» και εκείνος «εφάρμοσε», ενώ τον κάλεσε να μην συμμετέχει στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών, αφού σε αυτό συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που «ταπείνωσαν τον ελληνικό λαό», όπως δήλωσε.

Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη ομιλίας και δείτε το βίντεο με την παρέμβασή της. Η παρέμβαση της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος «Movimento 5 stelle».

«- Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα .Έρχομαι αμέσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρέπει ποτέ πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση όπως αυτή της χώρας σας. Της Ελλάδας!