MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Σαμποτάζ στη Γαλλία λίγες ώρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Παρέλυσαν τα τρένα υψηλής ταχύτητας, χάος με 800.000 επιβάτες

Πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και η κατάσταση θα διαρκέσει τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο όσο γίνονται οι επισκευές
 
«Συναγερμός» σήμανε στη Γαλλία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από συντονισμένες και μαζικές «κακόβουλες ενέργειες» που είχαν ως στόχο την παράλυση του γαλλικού σιδηροδρόμου.. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβανόνται και εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Σε τι υποχώρησε η Αθήνα για να αποτρέψει την κρίση στην Κάσο

Το 2021 είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό με την παρεμπόδιση του επιστημονικού σκάφους Nautical Geo από τουρκικό πολεμικό σκάφος 10 μίλα ανατολικά της Κρήτης και εντός της οριοθετημένης (με την Αίγυπτο) ελληνικής ΑΟΖ. Αυτή τη φορά ήταν λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Κάσου που η Άγκυρα επέβαλε εμπράκτως την ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου.
 
Η παρέμβαση των πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, που υποχρέωσαν το ιταλικό επιστημονικό σκάφος να εγκαταλείψει τις εργασίες του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την έμπρακτη επιβολή του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Όπως είναι γνωστό, η Άγκυρα ισχυρίζεται (κόντρα στο διεθνές δίκαιο) ότι τα νησιά διαθέτουν μόνο χωρικά ύδατα έξι μιλίων, όχι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι Τούρκοι μας κάνουν και πλάκα: Μας ευχαρίστησαν δημοσίως επειδή αποδεχθήκαμε την δικαιοδοσία τους ανοικτά της Κάσου και έτσι απετράπη η κρίση! Με άλλα λόγια, προσέθεσαν και την πολιτική γελοιοποίηση, αποκαλύπτοντας όσα η Αθήνα επιχειρεί να υποβαθμίσει.