MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχει χρεοκοπια εαν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ, εκτος βεβαιως αν μιλάμε για χρεοκοπία του ΔΝΤ.

Και μην ακούτε τα παπαγαλάκια.

Το ΔΝΤ ήδη εχει αθετησει τις πληρωμές του προς την Ελλάδα.
Διαβαστε την «επίσημη» θέση:

Τις συνέπειες μίας αδυναμίας της Ελλάδας να καταβάλλει την επόμενη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 5 Ιουνίου, αναλύει η Bank of America.

Όπως αναφέρει η έκθεση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η χώρα θα λάβει μία περίοδο χάρητος, ενός μηνός, αλλά αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα έρθει αντιμέτωπη με τα χειρότερα.

26,45 τρισ. δολ. θα κοστίσει μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη … κύριε Σοιμπλε !

ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΙΚ ΤΩΝ ΗΠΑ Τ.ΛΙΟΥ 

Στο ύψος των 26,45 τρισ.δολ είναι τα παράγωγα (προθεσμιακά συμβόλαια, πρακτικά «στοιχήματα») που είναι ευθέως συνδεδεμένα με την αξία του ευρώ και αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί παγκοσμιως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και οδηγηθεί το ευρώ στον γκρεμό. 

Σύμφωνα με την Bank for International Settlements, 26,45 τρισ.δολάρια, είναι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ. Για να γίνει κατανοητό το νούμερο αυτό, το «γαλαξιακό» χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 18 τρισ.δολάρια, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει λιγότερα από 4 τρισ.δολάρια το χρόνο! 

Σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου…

Ακουγα στη χθεσινή προαναγγελία των δελτίων ειδήσεων των οκτώ για τη «νέα πρόκληση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κι … αναρωτιόμουν τί…κακό να είχε κάνει πάλι. Αραγε να είχε επιστρέψει στην Αιδηψό για να γρονθοκοπήσει τον βενζινά που δεν της είχε φουσκώσει το λάστιχο; Να είχε αλυσοδέσει στο γραφείο του τον Αδ. Γεωργιάδη για να μην εμφανιστεί μια ολόκληρη ημέρα στην τηλεόραση; Να είχε δώσει το λόγο σε αντιεξουσιαστές σε συνεδρίαση της Ολομέλειας; Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλώς η πρόεδρος της Βουλής είχε το «θράσος» να ζητήσει ευγενικά από έναν αστυνομικό να επιτρέψει σε ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου…