MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση της Κομισιόν – Τι αναφέρει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Οι αφίξεις στην Ελλάδα παράτυπων μεταναστών αυξήθηκαν κατά 62%
 
Καταπέλτης για την Τουρκία η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων, στην σχετική αξιολόγηση υπερτονίζεται πως παραμένει σε πορεία «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης», με «σοβαρές ελλείψεις στην λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της».
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έκθεση της Κομισιόν επισημαίνεται πως η Τουρκία παραμένει σε πρώιμο στάδιο εφαρμογής του κεκτημένου της ΕΕ και των ευρωπαϊκών προτύπων στον τομέα του Κράτους Δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενώ «τα ανθρώπινα και θεμελιώδη δικαιώματα συνέχισαν να επιδεινώνονται και δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συστάσεις του περασμένου έτους».
 

Οι Ισραηλινοί πολεμούν στο κέντρο της Γάζας - Νεκροί που περπατούν... οι ηγέτες της Hamas - Βόμβα για στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας

Ο Erdogan ο μόνος στη Μέση Ανατολή που έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το Ισραήλ λέει ο Douglas McGregor - Hamas: Να μας πει το Ισραήλ ένα επίτευγμα του στις μάχες στο έδαφος 

Με τον ισραηλινό στρατό να έχει εισχωρήσει στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας και να ισχυρίζεται ότι πλέον οι στρατιώτες του κυνηγούν τους μαχητές της Hamas στο δαιδαλώδες υπόγειο δίκτυο των τούνελ, το Ισραήλ διαμηνύει πως μετά την εξόντωση των τρομοκρατών της Hamas, θα παραμείνει και θα αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας.
 
Θέση, η οποία φαίνεται να αγνοεί το ξεκάθαρο αίτημα των ΗΠΑ, οι οποίες διαμηνύουν πως είναι ενάντιες απέναντι σε μια μακροχρόνια κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, τη στιγμή που αντίστοιχη κατάληξη φαίνεται να έχει και το αίτημα του Αμερικάνου προέδρου Joe Biden για τριήμερη κατάπαυση πυρός.

Γιατί το Ισραήλ παρά την ισχύ του δεν μπορεί να κερδίσει -Γιώργος Ρωμανός

Έχει το Ισραήλ την ισχύ να ισοπεδώσει την Γάζα; Μπορεί δια της βίας να εκτοπίσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε μία έρημο; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι καταφατική. Θα είναι αυτή νίκη του Ισραήλ; Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής απαντά κατηγορηματικά όχι και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει αυτή την αιματηρή αναμέτρηση.
 
Ο κ.Ρωμανός αναλύει τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή και μιλά με καθαρό λόγο για όσα διαπράττει το Ισραήλ ,μετά από την επίθεση της Χαμάς, η οποία καταδικάστηκε σε όλο τον πλανήτη. Η απάντηση του Ισραήλ ΄όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και ανοχής.