MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Βάζουν χέρι ακόμα και στις θυρίδες!

Σε μπαράζ δεσμεύσεων και κατασχέσεων χιλιάδων λογαριασμών, θυρίδων,  μετοχών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, τις οποίες έχουν στην κατοχή τους  οι φορολογούμενοι στις ελληνικές τράπεζες, προχωρούν τους τελευταίους  μήνες οι εφορίες...

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο ίδιος ο οφειλέτης βρίσκεται προ εκπλήξεως καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαδικασία αφού, σύμφωνα με  τους νέους νόμους, η Εφορία δεν του κοινοποιεί την απόφαση της κατάσχεσης!

Μας οδηγούν σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες Αθήνας - Αγκυρας - Λευκωσίας

Χθες αποκαλύπταμε τον... ξαφνικό έρωτα «Χουριέτ» - Βενιζέλου, που ερχόταν ως συνέχεια του διαχρονικού φλερτ του Γιώργου Παπανδρέου με την Τουρκία.

Οσα όμως συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες Αθήνας - Αγκυρας και Λευκωσίας προκαλούν ανατριχίλα, μια και πλήττουν τον πυρήνα της εθνικής πολιτικής μας με υποχωρήσεις που οδηγούν, αν υλοποιηθούν, σε διαμελισμό της χώρας! 

ΤΡΟΙΚΑ: Κλείστε τα όλα και δώστε μας τα κλειδιά!

Oποιος χρωστάει, με εντολή της τρόικας, του κόβουν τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, του κλείνουν την εταιρεία, του παίρνουν το εργοστάσιο και το μαγαζί! 

Γιατί θέλουν να μας κάνουν όλους άνεργους 

Βρε απατεώνες τροϊκανοί και τοκογλύφοι, υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην χρωστάνε οι έμποροι, τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις; Ξέρετε πόσα χρωστάνε οι έμποροι στην Αμερική; 22 τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Ξέρετε πόσα χρωστάνε οι επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης; 12 τρισεκατομμύρια ευρώ!!! Εδώ και 150 χρόνια τα μαγαζιά μας δούλευαν και πήγαιναν μια χαρά. Σας είπαμε εμείς να μας δανείσετε; Εσείς μόνοι σας ερχόσασταν και δίνατε δάνεια στις πουλημένες κυβερνήσεις μας για να σας κάνουν τζίρο στις εξαγωγές σας. Και πάτε τώρα να μας πάρετε τα μαγαζιά και τα σπίτια μας; Για κοπιάστε. Θα σας γεμίσουμε με σκάγια τους… πισινούς σας! 

Όχι άλλο success stoy: Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με αποικιακούς όρους

Η κυβέρνηση υπό τις ευλογίες του Βερολίνου και των Βρυξελλών ξαναστήνουν φιέστα success stoy και ξαναβγαίνουν στις αγορές με τριετές ομόλογο που βέβαια και αυτό είναι με αγγλικό δίκαιο και όχι με ελληνικό. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι λιτή: 

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».