MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τα αδιέξοδα της πολιτικής της υποτέλειας

Ο εξευτελισμός ενός οποιουδήποτε Έθνους από τους δανειστές του, ανεξάρτητα από τα λάθη που πραγματικά το βαραίνουν, έχει τα όρια του – τα οποία, όσον αφορά την Ελλάδα, έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Επικαιρότητα 

Θα θέλαμε πάρα πολύ να πιστέψουμε τις δηλώσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, παρά το ότι η γενοκτονία των Ελλήνων συνεχίζεται (ανάλυση) – ειδικά επειδή αναζητούμε εναγωνίως κάποιες αισιόδοξες προοπτικές για την πατρίδα μας, γνωρίζοντας πως είναι άδικο, εάν όχι απάνθρωπο, να «κατακλύζονται» καθημερινά οι Έλληνες με κακές ειδήσεις. 

Ο νταής της γειτονιάς μας

Έννοιες όπως σεβασμός στην εξουσία ανεξάρτητης δικαιοσύνης είναι προφανώς άγνωστες στην Τουρκία, όπου οι δικαστές διορίζονται με προεδρικά διατάγματα και κριτήριο τον βαθμό αφοσίωσης στο καθεστώς της «Φαμίλιας».

Επικαιρότητα

– του Λεωνίδα Κουμάκη

Ο νέο-οθωμανικός παραλογισμός ολόκληρης της «Φαμίλιας Ερντογάν» δεν γνωρίζει κανένα απολύτως όριο. Δεν έχει καμιά απολύτως λογική συνέπεια. Δεν παρουσιάζει καμιά απολύτως ομοιομορφία – έστω, τουλάχιστον για τα ίδια ακριβώς θέματα. Όλα κρίνονται από το «στιγμιαίο» συμφέρον της «Φαμίλιας» και κατά το δοκούν.

Η κατά τον Τούρκο καθηγητή Ερσίν Καλαϊτζίογλου «χώρα – νταής» της γειτονιάς μας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βάφει με απόλυτη φυσικότητα, άσπρο ή μαύρο το ίδιο ακριβώς θέμα, ανάλογα με τα συμφέροντα της!

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Στο άρθρο 1 παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος διαβάζουμε τη βαρύγδουπη φράση «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Αμέσως όμως στην επόμενη παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναιρείται η ίδια η λαϊκή κυριαρχία. Συγκεκριμένα η παράγραφος αυτή λέει «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Προσέξτε ακριβώς τη διατύπωση. Οι εξουσίες πηγάζουν μεν από το λαό, αλλά δεν ασκούνται και από το λαό, απλά υπάρχουν υπέρ αυτού, και ασκούνται μόνο «όπως ορίζει το Σύνταγμα», δηλαδή από τα πολιτικά όργανα που ορίζει το Σύνταγμα. Η διατύπωση αυτή έχει μεγάλη αξία και αυτό θα φανεί αμέσως φέρνοντας κάποια παραδείγματα άλλων Συνταγμάτων.

Στοιχεία-σοκ για την Ελλάδα των μνημονίων: Αύξηση της θνησιμότητας μετά το 2010!

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ, που διεξήχθη από ομογενείς επιστήμονες, η λιτότητα έχει αυξήσει την θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (University of Washington, UW), στην έρευνα συμμετείχε ο Δρ. Γιώργος Κοτσάκης (Dr. Georgios Kotsakis), ακαδημαϊκός της Σχολής Οδοντιατρικής (School of Dentistry) καθώς και δεκάδες ακόμη ερευνητές του Πανεπιστημίου, αλλά και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ανά τον Κόσμο.

Μεταξύ αυτών, ο Δρ Στέφανος Τυροβολάς (Dr. Stefanos Tyrovolas), επισκέπτης καθηγητής στην Σχολή Οδοντιατρικής και ο Δρ Αντι Στεργάκης (Dr. Andy Stergachis), καθηγητής Φαρμακευτικής και Παγκόσμιας Υγείας και αναπληρωτής πρύτανης της Σχολής Φαρμακευτικής του UW.