MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η αστυνομία διέλυσε την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών

( John.k - Ο κατοχικός στρατός που αποτελείται κυρίως από Αλβανούς και Ρουμάνους με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Δανειστών ασκώντας και πάλι βία, διέλυσε την πορεία των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών. Καταστολή και πάλι λοιπόν, από την κυβέρνηση των αλλότριων συμφερόντων )
 
«Έπνιξαν» τους πολίτες μέσα σε τόνους χημικών με την συνδρομή των «γνωστών-αγνώστων» παρακρατικών κουκουλοφόρων (φωτό)

Σε καταστολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη προχώρησε η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας με την βοήθεια με την γνωστή συνδρομή παρακρατικών κουκουλοφόρων.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι στέκονταν δίπλα και πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 

«Πενήντα χρόνια Μεταπολίτευση αίματος και θανάτου»-Γ.Ρωμανός

Γράφει ο
Γιώργος Ρωμανός
 
Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
 
Πενήντα χρόνια Μεταπολίτευση αίματος και θανάτου. Από την Τρομοκρατία στο έγκλημα των τρένων
 
Το εθνικό έγκλημα των τρένων, 28/2/2023, δεν είναι μεμονωμένο «ανθρώπινο λάθος», όπως προσπάθησε να το υποβαθμίσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ένα ακόμη εθνικό έγκλημα στο πλαίσιο των εγκλημάτων της Μεταπολίτευσης. Μια 50χρονη περίοδος αντι-Δημοκρατίας, Εθνομηδενισμού, διάλυσης, αίματος και θανάτου, η πιο αιματηρή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, ενώ στη χώρα μας, επισήμως τουλάχιστον, δεν υπήρχε/υπάρχει «Εμφύλιος Πόλεμος». Συνένοχοι στο μεγάλο θανατικό οι ψηφοφόροι/πελάτες των κομμάτων του Ενιαίου Κυβερνητισμού [1] , ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Αριστερά, που ανέχτηκαν ή ενθάρρυναν την Τρομοκρατία και το Κράτος Βίας και διάλυσης.
 

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, γιατί «οι ζωές μας έχουν αξία»

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - κλειστοί σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας με απόφαση της αστυνομίας
 
Σε εξέλιξη είναι η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΝΟ, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές, φορείς και κόμματα της Αριστεράς. Η απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα θα κορυφωθεί με συγκεντρώσεις τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
 
Βασικό αίτημα, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την απώλεια τουλάχιστον 57 ανθρώπων, να αποδοθεί δικαιοσύνη, και σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, οι ζωές μας έχουν αξία».
 

Η νέα κρίση άρχισε 8 Μαρτίου 2023 - Κατέρρευσαν 4 τράπεζες και ήδη γνωρίζουν οι αγορές τις... επόμενες

Οι 4 απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα των επενδυτών 
 
Η τρέχουσα κρίση άρχισε στις 8 Μαρτίου, με την ανακοίνωση της Silvergate ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της μετά την φυγή των πελατών της.
 
Η τράπεζα της La Jolla, στην Καλιφόρνια, εξυπηρετούσε κυρίως τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. 

Δύο ημέρες αργότερα, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν την Silicon Valley Bank μετά από ένα μαζικό bank run. 

Η SVB ήταν σημαντικός πυλώνας στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Στις 12 Μαρτίου, οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Signature Bank στη Νέα Υόρκη λόγω φόβων ότι δεν είχε ρευστότητα, επειδή οι πελάτες έκαναν επίσης μαζικές αναλήψεις μετρητών.
 
Η τράπεζα είχε επικεντρωθεί σε πελάτες κρυπτονομισμάτων.