MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Κ.Αρβανίτης: «Κάτι δεν πάει καλά - Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι»

Δείτε τα στοιχεία που παραθέτει ο Κ.Αρβανίτης


Τα επίσημα στοιχεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων και των θανάτων παραθέτει ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι.


Ο Κ.Αρβαντίτης υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα θα έπρεπε η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών να μείωνε τα κρούσματα και τους θανάτους, παρόλα αυτά, όπως διαπιστώνουμε όλοι μας, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει γι' αυτό δεν δείχνει να ευθύνεται μόνο η Όμικρον, καθώς τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι αυξάνονται παράλληλα με τους εμβολιασμούς εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο νεοφιλελεύθερος παραλογισμός

Η αύξηση της ποσότητας χρήματος από τα κράτη ή/και από τις κεντρικές τράπεζες, δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα, από όσα λύνει. Μεταξύ άλλων, αυξάνει ακόμη πιο πολύ τις εισοδηματικές ανισότητες, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε κοινωνικές επαναστάσεις – κάτι που φυσικά γνωρίζουν οι ελίτ προωθώντας τον έλεγχο των μαζών, με την αναπάντεχη ευκαιρία που τους έδωσε η πανδημία. Με τη Μεγάλη Επανεκκίνηση που έχουν εμπνευσθεί, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Οι προβλέψεις πάντως για το 2022 δεν είναι καθόλου εύκολες, αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, «διανθισμένα» με υγειονομικά και γεωπολιτικά – όπως η ραγδαία άνοδος των τιμών της ενέργειας, η απειλή του πληθωρισμού εάν ξεκινήσει το σπιράλ «μισθών-τιμών», η άνοδος των επιτοκίων, ένα παγκόσμιο κραχ με το σπάσιμο της φούσκας των χρηματιστηρίων, η υπερχρέωση κρατών, επιχειρήσεων και τραπεζών, οι φούσκες στα ακίνητα, η αποσύνδεση της οικονομίας της Κίνας από τις Η.Π.Α., η συνέχιση της πανδημίας που φαίνεται ευτυχώς να γίνεται ενδημική, η κλιματική αλλαγή που πιθανότατα δεν οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις Κίνας, Ρωσίας και Η.Π.Α. κοκ. Επομένως είναι καλά να παραμείνει κανείς στην ευχή για ένα ομαλό 2022 – για μία Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία.


Εχασαν τελείως τον έλεγχο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της 9ης Φεβρουαρίου 2021, όταν μιλούσε για το «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία»

EUROKINISSI/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
 
( John.k - Ο πρωθυπουργός , όσο δεν αντιδράει ο κόσμος , είναι ικανός να κλείσει την χώρα με λουκέτο και να πάει για διακοπές στις Άλπεις … Θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ρήτρες. Νομίζει ότι η χώρα είναι το μαγαζάκι του, που το κληρονόμησε, και το κάνει ότι θέλει. Όλοι οι πολίτες της χώρας είναι ιδιοκτησία του. Για αυτό δεν ισχύουν Ανθρώπινα Δικαιώματα, Υπερσυνταγματικές Συνθήκες, το Σύνταγμα κλπ Όσο δεν αντιδράει ο κόσμος , ζει το όνειρο, και παίζει με το νέο του παιχνίδι που λέγεται «Ελλάδα». Και ας πεθαίνει κόσμος… Οι άνθρωποι που θα πεθάνουν από πείνα, θα είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς του Covid. ) 
 
 
Σε τραγική κατάσταση έχουν οδηγήσει τη χώρα οι συνεχιζόμενες κυβερνητικές παλινωδίες με την πανδημία ● Κραυγαλέες αντιφάσεις στα μέτρα που (δεν) λαμβάνονται ● Οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και του Ακη Σκέρτσου που δείχνουν ότι η κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια του 2021 βρισκόταν... αλλού.

Eνας χρόνος φεύγει αλλά στο ζήτημα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις αρχές του 2021. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κάνεις τι κάνει η κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα απέναντι στην υγειονομική κρίση από το να κοιτάξει απλώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Τι είδαμε τις τελευταίες μέρες του χρόνου;