MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ FUNDS !!!

Άνθρωποι προς πώληση σε τιμές ευκαιρίας

1. Ο Μάνος τέλος 2007 αγόρασε διαμέρισμα 123 τετραγωνικά στη Βούλα, νιόπαντρος, μαζί με τη γυναίκα του τη Στέλλα. Ο Μάνος έπαιρνε καλά λεφτά και επίσης καλή δουλειά είχε και η γυναίκα του, ως γραμματέας διευθύνσεως μάλιστα.

Δώσανε €50 χιλιάρικα και δανείστηκαν €200 χιλιάρικα από την τράπεζα. Τους τα χορηγήσανε εύκολα, μιας και η οδηγία Γκαργκάνα για ανώτατο όριο δόσεων δανείων το 40% του εισοδήματος δεν είχε εκδοθεί ακόμη. Η δόση ήταν €1.600 το μήνα. 

Η σύγχρονη βελούδινη Γερμανική κατοχή

Όταν η Αγκέλα Μέρκελ επισκέφτηκε τη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η Αθήνα κάηκε από τις μαζικές και βίαιες κινητοποιήσεις εναντίον της. Λίγο πριν την αναχώρηση της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν και πόσο την ενόχλησαν οι έντονες και μαζικές αυτές κινητοποιήσεις που την στοχοποίησαν. Και εκείνη απάντησε με πονηρό χαμόγελο :” Κάθε άλλο, το αντίθετο θα με ενοχλούσε. Οι πολίτες πρέπει να διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας“. 

Είναι η Τουρκία αναθεωρητική-επεκτατική; - Έχει δίκιο ο Ντόκος να χαίρεται;

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν μία δημόσια συζήτηση, δεδομένου ότι από αρκετούς θεωρήθηκαν προαναγγελία πρωτοβουλιών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ή τουλάχιστον δηλώσεις που σκοπό είχαν να μετρήσουν αντιδράσεις. Το εάν αυτά ισχύουν θα το δείξει ο χρόνος. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Ντόκος είναι και γνώστης και ευφυής και όπως άλλωστε ο ίδιος άφησε σαφώς να εννοηθεί, όσα είπε τα είπε με άνωθεν έγκριση. 

Επειδή, λοιπόν, από τις δύο δημόσιες παρεμβάσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναδύεται μία ολόκληρη σχολή σκέψης για τα ελληνοτουρκικά και την εθνική ασφάλεια, αξίζει να τις εξετάσουμε αναλυτικά σε τρία διαδοχικά άρθρα. Ας πιάσουμε, λοιπόν, το νήμα από την αρχή. Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Ντόκος είπε ότι η επίμαχη συνέντευξή του ήταν ένα είδος απάντησης σε συνέντευξη του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αναθεωρητική και επεκτατική δύναμη.

Θ. Καρυώτης : Η ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ και η Ελληνική παλινδρόμηση

Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέρυλαντ της Ουάσιγκτον και θεωρούμενος ως ο «πατέρας της Ελληνικής ΑΟΖ», Θεόδωρος Καρυώτης μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε τι συνιστά η αποστολή από την Τουρκία ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ με την οποία ανακηρύσσει, πρακτικά, την δική της ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο και δεν αναγνωρίζει ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την οριοθετημένη κυπριακή, με μακροσκελή επιστολή ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Άγκυρας στον Οργανισμό, Feridun H. Sinirlioglu.