MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Τοπικές εκλογές στην Τουρκία -Ανάλυση από τον Δρ Δημ.Σταθακόπουλο

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
Οι Περιφερειακές – Δημοτικές – Κοινοτικές εκλογές στη Γείτονα , θα γίνουν στις 31 Μαρτίου 2024.
 
Ενδιαφέρον έχουν πάντα, ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινούπολης , της Άγκυρας και της Σμύρνης.
 
Επί του συνόλου της χώρας, δεν φαίνεται να χάνει τον έλεγχο των Περιφερειών/ Δήμων/ Κοινοτήτων ο Erdoğan.
 
Στην Πόλη , είναι πάλι υποψήφιος ο 53χρονος Ekrem İmamoğlu του CHP και αντίπαλός του , ο κοινός υποψήφιος του AK Party και του MHP, Murat Kurum.
 

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «ακύρωσε» το πόρισμα της ΝΔ για την σφαγή των Τεμπών: «Δεν θα είχε συμβεί αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717»

Εκτεθειμένος ο Κ.Α.Καραμανλής που έλεγε πως ακόμα κι αν είχε ολοκληρωθεί δεν θα είχαν σωθεί τα θύματα λόγω του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών
 
H Ευρωπαϊκή Eισαγγελία, η οποία κάνει ξεχωριστή δικογραφία από την κύρια του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα, «ακύρωσε» το πόρισμα της ΝΔ για την σφαγή των Τεμπών, με το οποίο καταλογίζει ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη Λάρισας και σε δύο μηχανοδηγούς και αναφέρει ότι εάν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου., η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί.
 

Υπό τις διαταγές των ΗΠΑ ελληνικά στρατεύματα ακόμη και στην Ουκρανία; Τι κατατέθηκε προς έγκριση στη Βουλή!

Την ώρα που η απειλή ενός μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό σενάριο και λίγες ημέρες μετά από την ανεξήγητη σπουδή του Έλληνα πρωθυπουργού να σπεύσει στην Οδησσό για συνάντηση με τον Ζελένσκι, τα σενάρια για νέο «ελληνικό πακέτο βοήθειας» προς την Ουκρανία οργιάζουν. Κάποιοι πλέον δεν αποκλείουν ακόμη και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών κι όταν άλλοι τους απαντούν με τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις γελούν. Δυστυχώς σε αυτό το κλίμα έρχονται και τα άκρως περίεργα άρθρα τεχνικών μνημονίων που συνοδεύουν την ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία και σύμφωνα με τα οποία τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να τεθούν υπό τις διαταγές των ΗΠΑ οπουδήποτε στην Ευρώπη για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών!