MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ …

….ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.


Είχαμε μιλήσει σε παλιότερη ανάρτηση για την μεγάλη υπερβάλλουσα θνησιμότητα των εμβολιασμένων, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, όπως αυτό προέκυπτε από τα επίσημα κρατικά στοιχεία της Αγγλίας, για το πρώτο 9μηνο του 2021.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : 81 χρόνια από την επίθεση του Χίτλερ κατά της Ελλάδας, οι ναζί ξανάρχονται μέσω Αζόφ

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Την ώρα που συμπληρωνόταν 81 χρόνια από την επίθεση του Χίτλερ κατά της Πατρίδας μας οι ναζί ξαναχτύπησαν.

Αυτή τη φορά μέσα στην Ελληνική Βουλή καθώς με αφορμή την ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 7 Απριλίου 2022, δηλαδή ακριβώς την επαύριο της μαύρης επετείου της χιτλερικής επίθεσης κατά της Ελλάδας, ένας εκπρόσωπος της νεοναζιστικής Ομάδας του Τάγματος του Αζόφ με περισσό θράσος απευθύνθηκε στους παρόντες Έλληνες Βουλευτές και κομπάζοντας για την συμμετοχή του στο Τάγμα Αζόφ τους κάλεσε να συμπαρασταθούν στην Ουκρανία και στον αγώνα που δίνει ενάντια στη Ρωσία.

Η ληστεία στο ρεύμα, η φορολογική κλοπή και η υφαρπαγή των ακινήτων

Πρόκειται για μία λεηλασία, μεγαλύτερη από την εποχή των πρώτων μνημονίων – την οποία εάν συνεχίσουν να ανέχονται οι Έλληνες και δεν πλημμυρίσουν τους δρόμους, θα είναι δυστυχώς άξιοι της δυστυχίας τους.


Μαζικές αγωγές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Το ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δικαστική προσπάθεια για την ακύρωση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος


Συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ενέργειας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που εκτοξεύει τους λογαριασμούς του ρεύματος σε δυσθεώρητα επίπεδα ετοιμάζει το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Μπορεί για την κυβέρνηση και τις εταιρίες η ρήτρα να θεωρείται περίπου ως… φυσικό φαινόμενο για το οποίο δεν προτίθεται να πράξει τίποτε, ωστόσο για τους νομικούς εκπροσώπους της καταναλωτικής οργάνωσης αυτός ο δαιδαλώδης τύπος όχι μόνο δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά μπορεί και πρέπει να προσβληθεί στα δικαστήρια. Στόχος της αγωγής, που αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη, είναι αφενός μεν να επιστραφούν στους καταναλωτές τα χρήματα που έχουν καταβάλει για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αφετέρου, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, να μην έχει το δικαίωμα καμία εταιρία να προχωρά στη διακοπή του ρεύματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μια νέα επανάσταση ξεκίνησε, τι συμβαίνει; – Ενεργοποιείται το Bretton Woods III, έρχεται ανατροπή σταθερών αξιών 50 ετών

Το τέλος του χρηματοοικονομικού συστήματος επιταχύνεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις


Αναλύοντας τα δεδομένα, βρισκόμαστε στην μέση ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, που αγγίζει τις οικονομίες και τα νομίσματα και δεν διεξάγεται με πυροβολικό και τανκς.
 
Στο παρελθόν η κυριαρχία του δολαρίου ήταν αδιαμφισβήτητη αλλά στην τρέχουσα συγκυρία παρατηρούμε ότι τα νομίσματα… υποστηρίζονται από εμπορεύματα ή τα εμπορεύματα υποστηρίζουν νομίσματα.
 
Πλέον οι εξασφαλίσεις έχουν μετακινηθεί στα εμπορεύματα που βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το τέλος του χρηματοοικονομικού συστήματος επιταχύνεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
 
Η Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με στόχο την οικονομική υποταγή, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να ανεβάσει τις τιμές της ενέργειας, των εμπορευμάτων και των τροφίμων εις βάρος των κοινωνιών της Δύσης.