MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Τούρκος αρθρογράφος κεντάει τον σουλτάνο: «Είναι η Τουρκία του Ερντογάν κράτος ταραξίας;»

Οι ελιγμοί του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα νότια των τουρκικών συνόρων και οι ευρύτερες παγκόσμιες φιλοδοξίες επιτέλους αποσπούν την προσοχή που αξίζουν. Οι ξένες πρωτεύουσες ξυπνούν - αν και αργά - στην επεκτατική ατζέντα της Τουρκίας. 

Ahvalnews.com - Yavuz Baydar
Παρουσίαση Freepen.gr 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια να κρύψουν τις προθέσεις τους. Αξιοποιούν κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε διεθνή φόρουμ, να χρησιμοποιούν αυταρχική και συχνά απειλητική ρητορική. Αυτή η προβολή ισχύος ήταν εμφανής στη Διάσκεψη MED της Ρώμης, καθώς επίσης στη Ντόχα και την Κουάλα Λουμπούρ. 

Η μεγάλη ληστεία των δανειοληπτών

Μία σειρά ανάλγητων ελληνικών κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα με την ασυδοσία ή/και με την ανικανότητα τους, αδιαφόρησαν και αδιαφορούν εντελώς για τους Πολίτες. Προτίμησαν να διασώσουν τις τράπεζες με συνεχείς εγγυήσεις ήδη από το 2008, με τρεις κεφαλαιοποιήσεις που κόστισαν στους Πολίτες πάνω από 40 δις €, με μία τέταρτη στήριξη 17 δις € (αναβαλλόμενοι φόροι) που θα πληρωθεί επίσης από τους Έλληνες και σήμερα με τα 12 δις € του προγράμματος «Ηρακλής» – το οποίο στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μία ύπουλη συμπαιγνία της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφήνει εντελώς εκτεθειμένους τους δύστυχους Έλληνες δανειολήπτες.