MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Καύκασος στις φλόγες: Τι διακυβεύεται στη σύγκρουση Αρμενίων-Αζέρων

Του Κώστα Ράπτη


“Παγωμένες” συγκρούσεις και de facto αλλαγές συνόρων έχει κληροδοτήσει η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πολλές: Υπερδνειστερία, Αμπχαζία, Νότια Οσετία, Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όμως καμία από αυτές δεν είναι πραγματικά “παγωμένη”, όπως θυμίζουν κατά καιρούς συγκρούσεις στις “γραμμές επαφής” ή άλλες εντάσεις. Κάποτε μάλιστα γίνονται και αφορμή για μεγάλης κλίμακας πολεμικές συγκρούσεις, όπως συνέβη το 2008 μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας.

Σ. Καλεντερίδης : Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν έχει φραγμό αποκλιμάκωσης

Ο γεω
πολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης , με αφορμή τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ, την προβοκάτσια με την εχθρική ενέργεια μέσω drones στη Μεγίστη , τις πιέσεις προς του δυτικούς συμμάχους και την Ε.Ε. από την Τουρκία, έκανε λόγο για υπερέκταση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας με ή χωρίς τον Ερντογάν.