MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Πούτιν: «Αδύνατη η ήττα της Ρωσίας»-Τι είπε στον Κάρλσον

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στον αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις ΗΠΑ (από τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), ότι η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη».
 
Στη συνέντευξη, διάρκειας σχεδόν δυο ωρών, με την οποία προφανώς ο ένοικος του Κρεμλίνου ήθελε να στείλει μηνύματα στις ΗΠΑ και στη Δύση και η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μετατράπηκε σε διάλεξη επί ιστορικών ζητημάτων όπως τα βλέπει ο ρώσος πρόεδρος, ο κ. Πούτιν εξάλλου απέκλεισε την ιδέα να διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες στις οποίες η Μόσχα «δεν έχει συμφέροντα».
 

Βυθίζεται στην αλαζονεία της εξουσίας ο Μητσοτάκης - Βλέπει... συνωμοσίες σε Ευρωβουλευτές, αγρότες, φοιτητές

Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να το … καλύψει, το ψήφισμα ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει και τις ψήφους των Φιλελεύθερων
 
Την ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους διαμαρτυρόμενους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας…
 
Την ώρα που οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονα μπλόκα στις εθνικές οδούς και δηλώνουν ανυποχώρητοι εάν δεν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους…
 

Στην Ελλάδα τα κουκούλωσε ο Κυριάκος αλλά το βρήκε από την Ευρωβουλή…

( John.k - Ο πρωθυπουργός απλά νομίζει ότι βρέχει .... )
 
Συνάντηση με την επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά το ψήφισμα-ράπισμα για την ελληνική κυβέρνηση που καταδίκασε την χώρα μας για την κατάσταση του κράτους δικαίου, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις. Όπως αναμένονταν, η κυβέρνηση χαρακτήρισε «προκατειλημμένο» το ψήφισμα. Ο δε Άκης Σκέρτσος έφτασε στο σημείο να ψέγει τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν το «ανθελληνικό ψήφισμα», όπως είπε, προκαλώντας αντιδράσεις.
 
Είναι ενδιαφέρον πως στο στρατόπεδο του “ανθελληνισμού που λυμαίνεται την Ευρωβουλή”, η κυβέρνηση εντάσσει και την ευρωομάδα του Εμμανουέλ Μακρόν, η οποία συντάχθηκε με τους Σοσιαλιστές, τους Πρασίνους και την Αριστερά, υπερψηφίζοντας. Να σημειωθεί πως ακόμα και έξι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το υπερψήφισαν, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από την “ηχηρή” αποχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την καταψήφιση του από την Εύα Καϊλή και τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης.