Με ποσοστό 45%, η Ελλάδα είναι, με διαφορά, η χώρα όπου τα παιδιά στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών, στην ΕΕ-14 – Το ποσοστό αυτό, είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που παρουσιάζει η αμέσως επόμενη σε υλική αποστέρηση χώρα (ΕΕ-14), η Ιταλία (24,6%)Τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα, καταδεικνύουν τα στοιχεία της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF σήμερα, Τετάρτη. Στην έκθεση, που έχει αξιοποιήσει στοιχεία των πιο πρόσφατων ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat (2009-2015), χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί η καταγραφή μισού εκατομμυρίου παιδιών στην Ελλάδα, που ζουν σε φτωχές οικογένειες, διαχρονικά από το 2009 έως το 2014, με βάση το δείκτη της σχετικής φτώχειας.
MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Το δήθεν μαγικό νομισματικό όπλο της ΕΚΤ
H κεντρική τράπεζα, ενεργώντας σκόπιμα παράνομα επιδεινώνει τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να απομυζούν οι ισχυρότερες χώρες τις ασθενέστερες – οπότε οι τελευταίες θα οδηγούνται σταδιακά σε μαζικές χρεοκοπίες, μέσω των οποίων θα μετατρέπεται η μία μετά την άλλη σε αποικία χρέους, σε χώρες της LIDL.
«Εύλογα συμπεραίνεται πως η Ελλάδα στραγγαλίζεται σκόπιμα, με στόχο να οδηγηθεί εκτός της Ευρωζώνης εκούσια και χωρίς διετείς διαπραγματεύσεις, όπως η Βρετανία σε σχέση με την ΕΕ – αφενός μεν για να λεηλατηθεί με πληθωριστικές δραχμές ότι θα της έχει απομείνει (GEURO), αφετέρου για να υποδυθεί το ρόλο της Ιφιγένειας, για τον παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την πρωσική ηγεμονία«.
Λέξεις κλειδιά :
Απατεώνες,
ΕΚΤ,
Κερδοσκοπία,
Οικονομία,
Ρευστότητα,
Τακτικές,
Τράπεζες,
Υπονόμευση,
Χειραγώγηση
Χρέη - φωτιά 30 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία
ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ
Ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο οι εργοδότες και ασφαλισμένοι που χρωστούν στα ταμεία, ουσιαστικά στο νέο φορέα, τον ΕΦΚΑ. Το ποσό των ληξοπρόθεσμων οφειλών φτάνει τα 30 δις ευρώ. Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που διαχειρίζεται πλέον όλες τις οφειλές ( και αυτές κάτω των 5.000 ευρώ) στοχεύει σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του να εισπράξει 1 δις. ευρώ από τα 22 εντός του 2017.
Λέξεις κλειδιά :
Ασφαλιστικό,
Στοιχεία,
Ταμεία,
Χρέη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)