MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εντυπωσιακή εξέλιξη: Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στο νόμο για το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στον αμερικανικό λαό σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας. EPA, Doug Mills / POOL


Να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις που προνοεί ο νόμος CAATSA του 2017 εναντίον της Τουρκίας απαιτεί η Γερουσία από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εάν η κατοχική δύναμη προμηθευτεί το ρωσικό σύστημα S-400.

Επίσης η Γερουσία ζητά όπως απαγορευθεί η πώληση των αεροπλάνων F-35, που αποτελούν την υπερηφάνεια της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και να εκδιωχθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών.

Καλεντερίδης : Ξυπνήστε επιτέλους στην Αθήνα – Ο Επιτελάρχης του τουρκικού ΓΕΝ προτείνει άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και οριοθέτηση με Λιβύη – Φοβάται συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου-Κύπρου για ΑΟΖ

Επιτελάρχης τουρκικού ΓΕΝ: Να ανακηρύξουμε ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Του Σάββα Καλεντερίδη

Παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου TEVFİK KADAN, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Αϊντινλίκ, που απηχεί απόψεις του βαθέος κράτους.

Το άρθρο αφορά εργασία που έκανε ο Επιτελάρχης του τουρκικού ΓΕΝ, για το θέμα της ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου και θεωρούμε ότι είναι τόσο ενδιαφέρον, που πραγματικά κάθε σχόλιο είναι περιττό.

Απλά να σημειώσουμε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει επιτέλους να αποκομματικοποιηθούν, οι πολιτικοί να τις σεβαστούν και να τις αφήσουν να επιτελέσουν το εθνικό τους έργο, οι αξιωματικοί να επιμορφώνονται για να γίνονται χρήσιμοι στην πατρίδα και να αποφεύγουν τα κόμματα και τις δημόσιες σχέσεις, που οδηγούν στον αυτοεξευτελισμό αλλά και την απαξίωση του σώματος των αξιωματικών καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.


Τι θα σημαίνει το East Med Act εάν εγκριθεί

Αμερικανική ανατροπή στη Μεσόγειο – Τι θα σημαίνει το East Med Act εάν εγκριθεί

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε να πάει στο Σώμα το East Med Act. Τι μπορεί να αλλάξει για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Με μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων μελών της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας εγκρίθηκε και θα πάει σε συζήτηση στην ολομέλεια το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, ή East Med Act όπως αναφέρεται στον Τύπο για συντομία, και το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Απρίλιο από τους γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο. Μόνο οι γερουσιαστές Τζεφ Μέρκλεϊ και Εντ Μάρκι δεν το υπερψήφισαν και αυτό γιατί υποστηρίζουν το «Πράσινο New Deal» και έχουν αυξημένη οικολογική ευαισθησία.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι φόροι μένουν

Το αίτημα για λιγότερους φόρους κυριαρχεί σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Μόνο που στο τέλος οι φόροι μάλλον δεν θα μειωθούν


Εάν πιστέψουμε τις προεκλογικές διακηρύξεις μετά τις εκλογές η φορολογία μας θα μειωθεί σημαντικά.

Αυτό υπόσχονται και τα δύο κόμματα.

Μόνο που το πιο πιθανό είναι να μην υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις.

Γιατί το σύστημα της μνημονιακής λιτότητας στηρίζεται στο ότι υπάρχουν σίγουρα έσοδα στο δημόσιο για να διαμορφώνονται τα υπερπλεονάσματα και σίγουρα κορόιδα που καταβάλλουν αυτούς τους φόρους.

Συνέντευξη Putin στους FΤ - Ο φιλελευθερισμός έχει ξεπεραστεί, άνοδος του εθνικισμού - Ο Trump είναι ταλαντούχος... και η αρχαία Σπάρτη

Για όλους και για όλα μιλάει ο Putin στην συνέντευξη του στους FT 

Ο φιλελευθερισμός έχει ξεπεραστεί δήλωσε μεταξύ άλλων σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στους Financial Times o ρώσος Πρόεδρος Vl. Putin ενώ αναφερόμενος ειδικά στον Donald Trump τον αμερικανό Πρόεδρο επισήμανε ότι δεν είναι πολιτικός καριέρας.

Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων.

ΟPutin πιστεύει ότι έχει αποτύχει η παγκοσμιοποίηση ενώ η όρεξή του για κίνδυνο αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου...

Ο κίνδυνος πρέπει να είναι πάντα δικαιολογημένος» ανέφερε ο Putin και θυμίζει μια δημοφιλή ρωσική φράση που λέει:

"Αυτός που δεν αναλαμβάνει κινδύνους, δεν πίνει ποτέ σαμπάνια».

Ξένες ή εγχώριες επενδύσεις;

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν διεξήχθηκαν σε νέες παραγωγικές ή άλλες μονάδες, αλλά σχεδόν στο σύνολο τους στις ήδη υφιστάμενες – οι οποίες στην κυριολεξία ξεπουλήθηκαν σε τιμές εκποίησης, χωρίς να προσφέρουν κάτι θετικό στην ελληνική οικονομία. Μόνο μία ανόητη χώρα πάντως που θέλει να αυτοκτονήσει, ξεπουλάει τους βασικούς πόρους και τις στρατηγικές επιχειρήσεις της σε ξένους – όπως είναι η ενέργεια (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ κλπ.), το νερό (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), τα καλλιεργούμενα εδάφη, τα αεροδρόμια, οι τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) και τα λιμάνια.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη

Μέρος Ι & ΙΙ

27 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, πΓΔΜ, Προκλήσεις