MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Γρίβας Κων: Ενεργειακή κρίση & ο ρόλος της Ελλάδας - Τι συμβαίνει με τους εξοπλισμούς από τη Γαλλία.

Ο καθηγητής Κων/νος Γρίβας στην εκπομπή "Αυτή είναι η λύση" (11-01-2022).


Ο κ. Γρίβας απαντά στα ερωτήματα:

- Ενεργειακή κρίση. Ο ρόλος της Ελλάδας.

- Τι συμβαίνει με τους εξοπλισμούς από τη Γαλλία.

Μετά τον Covid-19 ήρθε η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της ελληνικής οικονομίας: Αύξηση 135,7% στο αέριο και 45% στο ρεύμα

Στο 5,1% για τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός - Έρχεται «τσουνάμι» ανατιμήσεων


Σοκ προκαλούν στους Έλληνες τα αποτελέσματα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» της ελληνικής οικονομίας, καθώς εν μέσω χειμώνα δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στέγασης, θέρμανσης και μεταφοράς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (13.01.2022) η ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός) για τον Δεκέμβριο εκτινάχθηκε στο 5,1% από 4,8% που ήταν τον Νοέμβριο. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι αυξήσεις εντοπίζονται σε είδη ευρείας κατανάλωσης, εκτός βέβαια από την ενέργεια, εκεί όπου ο χορός καλά κρατεί.

Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο που σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, έχει σημειώσει αύξηση 135,7%. Ακολουθούν Πετρέλαιο Θέρμανσης με αύξηση 34,1%, ο ηλεκτρισμός με 45%, τα καύσιμα με 21,7%, αρνί και κατσίκι με 19,7%, ελαιόλαδο με 17% και πατάτες με 14,2%.

2002 – 2022 Ελλάδα: 20 χρόνια ευρώ (από την ευημερία της δραχμή, στην απόλυτη καταστροφή του ευρώ)

Καθώς φέτος, το 2022, κλείνουν 20 χρόνια, από τότε που η ελληνική οικονομία κατάργησε την δραχμή και την αντικατέστησε, ύστερα από κυβερνητική απόφαση, με το ευρώ ο απολογισμός αυτής της τραγικής και μοιραίας ενέργειας της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη είναι πικρός. Πάρα πολύ πικρός. Η ελληνική οικονομία βίωσε και βιώνει μια τεράστια καταστροφή την οποία, τώρα, πολλοί λένε ότι δεν ανέμεναν.

Είναι σίγουρο ότι η ελληνική κοινωνία, προφανώς, δεν περίμενε αυτή την τραγική εξέλιξη. Άλλωστε, δεν την ρώτησαν, καν και φρόντισαν να της περάσουν την αντίληψη ότι η ένταξη, στην ευρωζώνη, θα έλυνε τα όποια οικονομικά προβλήματα της χώρας και ότι αυτή η ένταξη θα αποτελούσε ευλογία, για τον τόπο.

«Καταπέλτης» ο Χ.Ζαραλίκος: «Βρισιά δεν είναι το Μητσοτάκη γα… – Βρισιά είναι να κλείνεις το Παίδων – Καρ…δες»

«Ξέσπασε» ο Χ.Ζαραλίκος


Στην ενόχληση του Μαξίμου και των μεγαλοδημοσιογράφων με το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στάθηκε στην τελευταία εκπομπή του ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Ο Χ.Ζαραλίκος «ξέσπασε» λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο Παίδων, για να το κάνει εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και στο ποσό των 50 ευρώ που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να κάνει ένα μοριακό τεστ.