MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ετοιμάζει η Τουρκία «προληπτικό χτύπημα» κατά της Ελλάδας; Οι δηλώσεις Ακάρ και τι είχε πει ο Ν.Μαριάς

Οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας επαναφέρουν τον παράλογο ισχυρισμό που λέει ότι η Τουρκία…κινδυνεύει από ελληνική επίθεση. Μπορεί στην Ελλάδα να το ακούμε ως κάτι τελείως παράδοξο, ωστόσο να ΄μαστε βέβαιοι ότι οι «σύμμαχοι» μας στη Δύση είναι ικανοί να αποδεχτούν ακόμη και αυτό τον παραλογισμό για να μην κακοκαρδίσουν την Τουρκία σε περίπτωση η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά προχωρήσει.


Ο Ακάρ ούτε λίγο ,ούτε πολύ περιέγραψε «προληπτικό χτύπημα κατά της Ελλάδας». Τι είπε:

«Οι ρήτρες των συμφωνιών υπάρχουν. Όμως παρόλα αυτά, δυστυχώς, διατηρούν αυτή τη στάση. Αυτό που πρέπει να υπάρχει στα νησιά είναι αυτοί που να επιβάλουν μια περιορισμένη και αναλογική επιβολή του νόμου. Τώρα όμως υπάρχουν αεροδρόμια, τανκς, πυροβολικά βάζουν τα πάντα. Λοιπόν, τώρα αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα στην αυτοάμυνας; Η ανάπτυξη αυτών των όπλων, που φτάνουν μέχρι κάτω από τη μύτη μας, δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία; Τι θα συμβεί αν αντιδράσουμε σ’αυτό; Άρα δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών ενεργώντας κατά παράβαση αυτής της συνθήκης;»

Δημήτρης Σταθακόπουλος, το Τουρκικό γεωτρύπανο και η μεγάλη εικόνα στα Ελληνοτουρκικά

Που θα δούμε το Τουρκικό γεωτρύπανο, μια πιθανολόγηση, αλλά και την μεγάλη εικόνα γύρω από την στρατηγική της Τουρκίας προσφέρει με την ανάλυσή του ο Δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτρης Σταθακόπουλος


Θεωρώ λοιπόν ότι το πλοίο αυτό που αγοράστηκε, δεν αγοράστηκε για να κάθεται. Όποιος νομίζει ότι το αγόρασε η Τουρκία για να κάθεται στα Τουρκικά λιμάνια κάνει λάθος. Η Τουρκία πλέον αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, μην το ξεχνάμε και επίσης να μην ξεχνάμε ότι το Τουρκολυβικό μνημόνια είναι μεν ακυρώσιμο γιατί δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο αλλά δεν είναι άκυρο. Μπορεί να ακυρωθεί αν η Ελλάδα το προσβάλλει έχοντας έννομο συμφέρον