MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η Ύβρις της Τουρκίας , η Άτη , η Νέμεσις και η Αναμενόμενη Τίσις

Γράφει ο

Ιωάννης Μπαλτζώης*

Η ύβρις ήταν βασική και ουσιαστική ηθική έννοια της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι, όπως παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα φιλοσοφίας-αλληγορίας ύβρις-άτη-νέμεσις-τίσις, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η ύβρις, συνήθως προκαλούσε αργά η γρήγορα την επέμβαση των Θεών. Και όπως φαίνεται από πλείστα ιστορικά παραδείγματα το ηθικό αυτό αξίωμα ισχύει μέχρι σήμερα. Mένει να δούμε αν εφαρμοστεί και στο παιχνίδι του Ερντογάν στη Λιβύη…

«Χαστούκι» στον Πλεύρη! Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Επιστρέφουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
 
Απόφαση-κόλαφος κατά του Θάνου Πλεύρη από το ΣτΕ, την ώρα που ο υπουργός υγείας επιμένει να αφήνει στον δρόμο τους υγειονομικούς που αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανέχεια τους ήρωες με τις λευκές ποδιές, αλλά και το ΕΣΥ σε κατάρρευση.
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας, λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.