MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Πως η ΝΔ καταστρέφει τη μεσαία τάξη και εξυπηρετεί τραπεζίτες και ολιγάρχες

Του Πέτρου Χασάπη

Δεν έχω πρόθεση να αναλύσω εδώ ολόκληρο το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης ΝΔ για την διάλυση της μεσαίας τάξης. Το κάνω εξάλλου κάθε φορά που τίθεται κάποιο σχετικό θέμα. Θα περιοριστώ προς το παρόν μόνο στην επιβολή δια της κρατικής βίας, της υποχρέωσης για αγορές με ηλεκτρονικές αποδείξεις τουλάχιστον 30% του αποκτηθέντος εισοδήματος.

Τα ίδια ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της μεσαίας τάξης. Η διαφορά μεταξύ τους έχει καθαρά ιδεολογική στόχευση. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα διέλυε τη μεσαία τάξη για να δημιουργήσει ένα εξαθλιωμένο προτελαριάτο, η δε ΝΔ διαλύει τη μεσαία τάξη για να εξυπηρετήσει τους ολιγάρχες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Νεοαριστεροί και Νεοφιλελεύθεροι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεσαία τάξη, από τη φύση της είναι αδύνατο να οργανωθεί και να αντιδράσει δυναμικά. Αντίθετα οι ολιγάρχες, επειδή είναι λίγοι και ισχυροί, με έντονα συμφέροντα, μπορούν κάλλιστα να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά και με διεθνείς παράγοντες και να καθυποτάξουν οποιαδήποτε εθνική κυβέρνηση Αριστερή η Δεξιά. Το έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό και υπέκυψε, το υπηρετεί τώρα, ως εκ της ιδεολογίας της, η ΝΔ. 

Το Αλκατράζ της Δανίας

Οι σοσιαλδημοκράτες της Δανίας συνειδητοποίησαν πως ο αριστερός διεθνισμός τους γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης των ελίτ οπαδών της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, της κατάργησης των εθνικών συνόρων και της Δημοκρατίας – από οργανώσεις τύπου «Ανοιχτής Κοινωνίας» του G. Soros, οι οποίες δεν υποκινούνται βέβαια από τον ανθρωπισμό τους, αλλά από τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Άλλαξαν λοιπόν αμέσως πορεία, εφάρμοσαν μία εξαιρετικά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, κλείνοντας τα σύνορα τους υπό το φόβο της δημιουργίας συνθηκών εμφυλίου πολέμου όπως στη Σουηδία και έπαψαν επί πλέον να έχουν στόχο την υιοθέτηση του ευρώ – αφού διαπίστωσαν τα τεράστια προβλήματα του. 

Καθηγητής Φώσκολος: Μεγάλο παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή – Γιατί το κατασκεύασε η Θάτσερ το 1978

Η Κλιματική Αλλαγή είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που εμφανίστηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μελετήθηκε από τους γεωλόγους του Τεταρτογενούς (Quaternary geologists). Αυτή η κατηγορία των γεω-επιστημόνων μελετούν το παλαιό-κλίμα και την παλαιό-εδαφολογία. Από τα τέλη του 17ου αιώνα μελέτησαν τις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν κάθε περίπου 120.000 χρόνια, αρχής γενομένης από τα μέσα του Τεταρτογενούς, ήτοι, περίπου, πριν 1.000.000 χρόνια. Την αιτία δεν την γνώριζαν. 

Το 1942 οι Γερμανοί συνέλαβαν και φυλάκισαν στο Βελιγράδι έναν διάσημο Σέρβο αστροφυσικό ονόματι Milancovitch. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές μελέτησε τις τροχιές της Γης γύρω από τον ήλιο και παρατήρησε ότι όταν η τροχιά της Γης μεταβάλλεται από κυκλική, που είναι σήμερα, σε ελλειψοειδή έχουμε τους παγετώνες των 120.000 ετών, εικόνα 1. Όταν ο άξονας περιστροφής αλλάζει κλίση κάθε 40.000 χρόνια, έχουμε πάλι μια παγετώδη περίοδο (εικόνα 1).

Η πράσινη απάτη

Με τις δήθεν περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες, προσπαθούν να κερδίσουν την κοινή γνώμη κυρίως οι αριστερόστροφες πολιτικές παρατάξεις – αυτές που υπηρετούν ουσιαστικά το νεοφιλελευθερισμό και τις ελίτ που προσβλέπουν σε κερδοφόρα επιχειρηματικά εγχειρήματα, επιδοτούμενα από τους φορολογουμένους. Εκείνες που υποστηρίζουν το διεθνισμό, την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τη μαζική μετανάστευση που έχει καταστρέψει οργανωμένες κοινωνίες, όπως της Σουηδίας και την κατάργηση των εθνικών συνόρων, οπότε της Δημοκρατίας – θέσεις δηλαδή που δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές των «ανοιχτών κοινωνιών» τύπου G.Soros και τις οποίες μιμούνται τα υπόλοιπα κόμματα, επειδή δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Όλοι όμως καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, πως η Γερμανία της Bayer που καταστρέφει την αγροτική γη ή της Volkswagen, γνωστής από την απάτη των ρύπων, δεν μπορεί να πιστεύει πραγματικά στην προστασία του περιβάλλοντος – αλλά πως ο σκοπός της δεν είναι άλλος από το να μας πουλήσει τις ανεμογεννήτριες της και όλα τα άλλα που παράγει, όχι φυσικά για να βοηθήσει το κλίμα, αλλά την οικονομία της.