MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Δ. Σταθακόπουλος στο One Channel: Δεν είναι καθόλου απρόβλεπτη χώρα η Τουρκία

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Νοεμβρίου ο Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου και οθωμανολόγος, Δημήτρης Σταθακόπουλος όπου με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το προβλεπτό και το απρόβλεπτο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» μίλησε για την πολιτική της Τουρκίας και τις επόμενες κινήσεις της. 

Στο βιβλίο εμπεριέχονται 40 άρθρα του που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με σημείο εκκίνησης την εκλογή του Ερντογάν τον Ιούνιο του ’18 έως και τη χθεσινή τριμερή μεταξύ Αναστασιάδη, Ακιντζί και Γκουτέρες. Το καινοτόμο στο συγγραφικό του έργο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η εφαρμογή ενός νέου εργαλείου για την ανάγνωση της Τουρκικής στρατηγικής και αυτό είναι η ιστορία της κοινωνιολογίας της Τουρκίας και της οθωμανικής περιόδου. 

Stratfor: Ανεβάζουν το… κασέ οι ΗΠΑ για την «προστασία» συμμάχων

Εως και τετραπλασιασμό των ποσών που πληρώνουν για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στα εδάφη τους ζητά η υπερδύναμη από Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Γερμανία. Ποιες χώρες αναμένεται να «ενδώσουν» και ποιες έχουν… εναλλακτικές.

Οι ΗΠΑ απαιτούν τεράστιες αυξήσεις του ποσού που πληρώνουν τρεις από τους κυριότερους εταίρους τους, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Γερμανία, για την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο στρατιωτικό αποτύπωμα των ΗΠΑ.

Ο κομβικός ρόλος των ΗΠΑ και του στρατού τους στις στρατηγικές ασφαλείας της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον είναι σε ισχυρή θέση για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα. Η προσπάθεια, όμως, να πιεστεί η Γερμανία ίσως σπρώξει το Βερολίνο πιο μακριά από την υπερδύναμη.

Γ.Κοντογιώργης : Εθνικές περιπέτειες από ανυπαρξία στρατηγικής και στα Εθνικά με την Τουρκία

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης , μιλώντας σήμερα στον 98.4 , εξήγησε γιατί η υποχωρητικότητα και στα εθνικά θέματα από το ελληνικό πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό σύστημα των κρατικοδίαιτων ελίτ , είναι μια συστηματικά και επί χρόνια καλλιεργημένη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. 

Γιατί το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν παράγει πολιτικές κοινού συμφέροντος, αλλά νομής και διατήρησης του στο κράτος. 

Θ. Καρυώτης: Οι Τουρκικές μπλόφες και τα Ελληνικά φοβικά σύνδρομα, ο ρόλος της Κρήτης

Άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ της Ουάσιγκτον και αποκαλούμενος «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι η Τουρκία που αρέσκεται σε επιδείξεις χαρτών , μάλλον μπλοφάρει και με προβοκάτσια , χωρίς συγκεκριμένη οριοθέτηση μεταξύ αυτής και Λιβύης, επιχειρεί να μετρήσει αντιδράσεις ή υποχωρητικότητα δική μας για το επόμενο βήμα. 

Ο λαϊκισμός της εξουσίας

Όσοι αντέδρασαν στην εισβολή του ΔΝΤ και στην υπογραφή του εγκληματικού PSI από την κυβέρνηση των πατριδοκτόνων, αντιλαμβανόμενοι πως παραδιδόταν η εθνική μας κυριαρχία στους Γερμανούς και υποθηκευόταν ολόκληρη η χώρα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αφού υπήρχαν πολλές λύσεις στα προβλήματα της, κατηγορήθηκαν ως λαϊκιστές – μεταξύ άλλων από θλιβερά πολιτικά υποκείμενα που είχαν το θράσος να δηλώνουν πως εάν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουν! Στη συνέχεια, εκείνοι που εναντιώθηκαν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, κατηγορήθηκαν ξανά ως λαϊκιστές – από τις ελίτ και τα αδιάντροπα πολιτικά τους υποχείρια που αδιαφορούν εντελώς για την Ελλάδα, ενδιαφερόμενοι μόνο για τα στενά ιδιοτελή τους συμφέροντα. Αμέσως μετά κατηγορήθηκαν ως λαϊκιστές αυτοί που τάθηκαν εναντίον της προδοσίας του δημοψηφίσματος και της επιτάχυνσης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, παράλληλα με τη δήμευση και με τον πλειστηριασμό της ιδιωτικής – ενώ σήμερα κατηγορούνται ως λαϊκιστές οι Έλληνες που προειδοποιούν για την απειλή του βίαιου μεταναστευτικού εποικισμού της Ελλάδας. Συμπερασματικά λοιπόν πρόκειται για έναν ξεκάθαρο λαϊκισμό της εξουσίας – σε μία χώρα που δυστυχώς βιώνει μία απίστευτη παρακμή.

Ναι… προσπαθούμε να σκοτώσουμε τον Ερντογάν από τα γέλια! Μήνυμα ΠτΔ

( John.k - Τι να κάνει η έρημη «Ελληνική» πολιτική ηγεσία, αυτές τις εντολές παίρνει από Γερμανία και Αμερική ... )

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να σέβεται στο ακέραιο το σύνολο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου , έστειλε σήμερα από τα Χανιά όπου τιμά με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ Παυλόπουλος δήλωσε ότι η εμβληματική επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα, την 1η Δεκεμβρίου 1913, και η οποία οφείλεται και στην ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνιστά αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για τον λαό μας και το έθνος μας.

Ποιος είναι πιο φαιδρός; Ο καταπατητής Ερντογάν ή η Αθήνα που ψαχνει το δικιο της στην …Ευρώπη;


Διερωτώμαι πραγματικά ποιος είναι πιο φαιδρός; Ο καταπατητής που αγνοεί τους πάντες εδραιώνοντας την παρουσία του σε ξένα χωράφια με το ντουφέκι στο χέρι; Η αυτός που βλέπει να του παίρνουν το οικόπεδο μπροστά στα μάτια του και χασκογελάει ηλιθίως, δηλώνοντας ότι θα βρει το δίκιο του στο… κτηματολόγιο;

Στα καθ΄ημάς τώρα: Ποιος είναι πιο φαιδρός;

Είναι η οικονομία ανόητοι!

Ελάχιστοι δυστυχώς καταλαβαίνουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε το Μακεδονικό, ούτε το μεταναστευτικό σήμερα, ούτε το τουρκικό στο μέλλον – αλλά η οικονομία, λόγω των προβλημάτων της οποίας έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία, μας εκβιάζουν συνεχώς, μας φορτώνουν με όλα τους τα προβλήματα και κυβερνόμαστε από κόμματα-υποχείρια των δανειστών. Αυτών που, με επικεφαλής τη Γερμανία, έχουν πλέον στόχο να μας μετατρέψουν στο σκουπιδότοπο της Ευρώπης – κλείνοντας τα σύνορα τους με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι ίδιοι από οτιδήποτε. Μόνο ένας ανόητος πάντως δεν θα καταλάβαινε πως εάν δεν ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, το ένα πρόβλημα θα διαδέχεται το άλλο – σημειώνοντας πως η καγκελάριος, στην ομιλία της για το γερμανικό προϋπολογισμό, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Τουρκία είναι μεν ένας δύσκολος συνεργάτης, αλλά θα πρέπει για γεωπολιτικούς λόγους να παραμείνει στο ΝΑΤΟ. Πώς; Μεταξύ άλλων προσφέροντας της ως αντάλλαγμα την Ελλάδα – την οποία άλλωστε δεν υπολογίζει καθόλου, ενώ έχει πάψει να αναφέρεται ως κράτος μέλος σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη. 

Η απίστευτη ελληνική παρακμή

Η παρακμή είναι αναμφισβήτητη, όταν ψηφίζονται από το κοινοβούλιο νόμοι, που αμνηστεύουν κατάφωρες παρανομίες των διαχειριστών της εξουσίας, εγκλήματα κλοπής ή κατάχρησης του κοινωνικού χρήματος. Παρακμή υπάρχει, όταν αποφαίνεται δημόσια Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι «ένας πρωθυπουργός δεν παραπέμπεται ποτέ στη Δικαιοσύνη, απλώς ξαποστέλνεται σπίτι του» – είναι παρακμή να αλληλοκαλύπτουν εγκλήματα ή πομπές τους οι επαγγελματίες της εξουσίας. Είναι σίγουρα σύμπτωμα παρακμής, εκπεσμού και σήψης μιας κοινωνίας, να μονοπωλούν την πολιτική οι διαφημιστές, η μονοκρατορία των «εντυπώσεων», να κατευθύνεται η ψήφος των πολιτών από χρυσοπληρωμένη προπαγάνδα.