MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ούτε λέξη από τους λαλίστατους δικαιωματιστές για τον βιασμό από Πακιστανούς

«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωση μας. Για αυτό και σήμερα και κάθε μέρα, τασσόμαστε υπέρ της πολυμορφίας και της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ» ανέφερε το κοινό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με άλλους 15 Ευρωπαίους ηγέτες, στο οποίο καταδικάζουν την αμφιλεγόμενη νομοθεσία για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ που ψήφισε η ουγγρική κυβέρνηση.


Φυσικά και είναι απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μήπως όμως ο κύριος πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία της χώρας μας ξέχασαν κάτι; Είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά για την 25χρονη κοπέλα που βιάστηκε ομαδικά από έναν Αφγανό και τρεις Πακιστανούς στο κέντρο της Αθήνας;

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Η Κάρυστος κι η Νότια Εύβοια θα σώσουν τις γερμανικές βιομηχανίες από το κανόνι; Οι Ελβετοί αποκαλύπτουν

«Η Γερμανία τα έκανε χάλια με την αιολική ενέργεια: Καθώς οι επιδοτήσεις λήγουν, χιλιάδες ανεμογεννήτριες θα κλείσουν» είναι το άρθρο του climatechangedispatch.com:


Καθώς οι παλαιότερες ανεμογεννήτριες βλέπουν τις επιδοτήσεις να λήγουν, χιλιάδες αναμένεται να βρεθούν εκτός σύνδεσης λόγω έλλειψης κερδοφορίας.

Πράσινος εφιάλτης: Οι χειριστές πάρκων αιολικής ενέργειας μεταφέρουν χιλιάδες τόνους απορριμμάτων ανεμογεννητριών σε χώρες του τρίτου κόσμου - και αφήνουν πίσω τις μεγάλες τσιμεντένιες βάσεις τους στο έδαφος.

Η καθημερινή ελβετική εφημερίδα Baseler Zeitung ανέφερε πρόσφατα πως η γερμανική αιολική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια πιθανή "εγκατάλειψη".

“Η απόρρητη έκθεση για τις τουρκικές βαρβαρότητες που οι Βρετανοί κάνουν ότι ξεχνούν”

Προς Βρετ. Πρωθυπουργό Boris Johnson, Βρετ. ΄Υπ. Αρμοστή Stephen Lillie και κυπριακή πολιτική ηγεσία:


1974 – Οι βιασμοί 800 και πλέον Ελληνίδων από τους βάρβαρους Τούρκους


Γράφει η

Φανούλα Αργυρού


Ερευνήτρια/δημοσιογράφος


Το θέμα επανήλθε πρόσφατα με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο. Παραμονές ακόμα μιας τραγικής μαύρης Ιουλιανής επετείου. Όμως, πρέπει να θυμίσουμε ότι χθες είχαμε και την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας εν καιρώ συγκρούσεων.

Στις 12 Ιανουαρίου 2016 είχα γράψει στην «Σημερινή» « Δεύτερος βιασμός 42 χρόνια μετά». Με αφορμή την εξευτελιστική τότε είδηση ότι ζήτησαν πιστοποιητικά βιασμού από βιασθείσες από τους Τούρκους Ελληνίδες το 1974. Την καταγγελία είχε κάνει η βουλευτίνα Σκεύη Κουκουμά στις 17.12.2015 στη Βουλή. «Ένας αυτο-εξευτελισμός δεκαετιών μετατρέπεται σε κατευνασμό «Τσάμπερλεν προς Χίτλερ». Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν, ίσως καθ’ υπόδειξη ξένων, να κλείσουν και το κεφάλαιο των βιασμών του 1974, μήπως κάποια θύματα τολμήσουν να κινήσουν αγωγές εναντίον των Τούρκων», είχα γράψει.

Η πράσινη μετάβαση και το μέλλον των υδρογονανθράκων

Το 1975, με αφορμή τον αναγκαίο κρατικό έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Πρίνου, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ίδρυσε τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), η οποία παράλληλα θα ερευνούσε τη χώρα προς ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων.


Εάν αναλογιστεί κανείς την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη χώρα, θα διαπιστώσει ότι η ΕΛΠΕ, ως καθολικός διάδοχος και συνεχιστής των ΔΕΠ και ΔΕΠ-ΕΚΥ, αποτελεί διαχρονικά την κινητήρια δύναμη.

Ποιοι σκότωσαν το ενεργειακό-γεωπολιτικό σχέδιο EastMed

Μια από τις δεσμεύσεις της ΝΔ ως αντιπολίτευση ήταν ότι θα προχωρήσει στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και θα προωθήσει την κατασκευή του αγωγού EastMed. Πράγμα πολιτικά εύκολο αφού και η τότε κυβέρνηση Τσίπρα, υπερθεμάτιζε. Όταν η ΝΔ σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, η δυναμική γύρω από τα ενεργειακά είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων δυνάμεων. Το Μαξίμου, όμως, στην κρίσιμη στιγμή έκανε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τον Τσίπρα: Μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα!


Ο EastMed αποτελεί το πρωτότοκο παιδί της σχέσης που ανέπτυξε ο Νετανιάχου με τον Σίσι, αν και η ιδέα κυοφορούνταν μερικά χρόνια πριν επικρατήσει ο Σίσι στην Αίγυπτο. Ο αδύναμος κρίκος έμοιαζε να είναι η Κύπρος. Όμως, η Κύπρος στον τομέα των υδρογονανθράκων έκανε όλα όσα έπρεπε και κατάφερε πολλά περισσότερα από ό,τι περίμεναν οι Αγορές.