MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

«Ο πλανήτης όλο και πιο κοντά στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Ζούμε την απόλυτη παράνοια με τους γραφειοκράτες που παριστάνουν τους «ηγέτες» της Ευρώπης να δείχνουν όλο και πιο πρόθυμοι να οδηγήσουν τον πλανήτη στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του!
 
Δεν είναι πια σενάριο…Η στάση που τηρούν Μακρόν και Σολτς με την προτροπή των ΗΠΑ φέρνει τον μεγάλο πόλεμο ακόμη πιο κοντά…
 
Εδώ και χρόνια ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος το γράφει και το φωνάζει πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. Από το 2017 προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός πολέμου που θα γίνει με πυρηνικά όπλα.
 

Ταγίπ Ερντογάν: Ο ανιστόρητος «σουλτάνος» γελοιοποιείται διεθνώς

Δίχως πολιτισμική συναίσθηση εφηύρε ότι αποκατέστησε την αρχική ταυτότητα της Αγια-Σοφιάς επειδή 1.500 χρόνια μετά την έκανε… τζαμί
 
Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός προκαλεί δυσανεξία στον Ταγίπ Ερντογάν. Εχει αναγάγει σε εχθρό του οτιδήποτε ελληνικό και βυζαντινό βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος. Θέλει να το μεταμορφώσει πάση θυσία και με κάθε μέσο σε «τουρκικό», επιχειρώντας να το βεβηλώσει και να το εξαφανίσει.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Είναι επειδή κατανοεί και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ότι δεν είναι σε θέση να σηκώσει το τεράστιο βάρος της παγκόσμιας πολιτισμικής ιστορίας, έτσι όπως επικοινωνείται στην ανθρωπότητα επί αιώνες και χιλιετίες μέσα από παντοτινά αριστουργήματα που, όμως, δεν έχουν ούτε και πρόκειται να έχουν καμία σχέση με την Τουρκία.