MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Κυβέρνηση συγκάλυψης παντού και πρώτα απ΄ όλα στις υποκλοπές! Όχι στην αντιπολίτευση για την παρουσία Αδειλίνη στη Βουλή

Σε κλίμα αντεγκλήσεων εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, «Νίκη»,) μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα και η πράξη αρχειοθέτησης και να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα. Κατά της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν, με την ψήφο τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
 
Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης θυμήθηκε το Σύνταγμα που σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε κουρελόχαρτο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η «κάψα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να περάσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμα.
 

Ποια Γιορτή της Δημοκρατίας; Βασίλειος Κουμάκης

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI) 

Γράφει ο Βασίλειος Κουμπάκης
Μηχανολόγος Μηχανικός    
 
Και φέτος 2024, 50 χρόνια μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα και αλλαγή της διακυβέρνησης στη χώρα, οργανώθηκε η λεγόμενη ‘’Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας’’. Τίτλος με λέξεις που έχουν χάσει το νόημα τους. 
 
Μπορεί να γίνεται ‘’Γιορτή’’ για γεγονότα κατά τα οποία ο ελληνισμός έχασε πατρογονικές του εστίες και εδάφη στα οποία διαμένει εδώ και 3000 με 4000 χρόνια και σήμερα να εορτάσει γι’ αυτό; Μπορεί να γιορτάσουμε εμείς όταν πριν 50 χρόνια κυβέρνηση μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις Έλληνες να μετράνε το βράδυ πόσα μέλη της οικογένειας τους έχουν μείνει ζωντανοί, τι θα ταΐσουν οι υπόλοιποι τα παιδιά τους, που θα κοιμηθούν το βράδυ, που θα πάνε αύριο και τι θα κάνουν ;     
 

Διεθνές χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ατιμώρητη δολοφονία του Καραϊβάζ και το ξέπλυμα των υποκλοπών

Με ανακοινώσεις-«κόλαφο» η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων παίρνουν θέση για την υπόθεση ξεπλύματος του σκανδάλου των υποκλοπών αλλά και το φιάσκο με την αθώωση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων που καταδίκαζε την ατιμωρησία των δραστών αλλά και το πόρισμα του Αρείου Πάγου που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
 

Ο ΟΗΕ εκβιάζει την Κύπρο να δεχθεί παράνομους μετανάστες! – Στο απυρόβλητο η Τουρκία, στην πυρά η Κυπριακή Δημοκρατία

Σοβαρές καταγγελίες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ: «Διακινητής μεταναστών» - «Παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας»
 
Με την ανοχή και συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, 44 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν το βράδυ της Τετάρτης να περάσουν, μέσω της νεκρής ζώνης, από τα κατεχόμενα στην ελεύθερη Κύπρο, στις περιοχές της Περιστερώνας και της Αυλώνας.
 
Μάλιστα, όπως μεταδίδουν ακόμα τα κυπριακά ΜΜΕ και κυρίως το Sigmalive, αντί για ειρηνευτική δύναμη, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φαίνεται να λειτουργεί σαν εκτελεστικός βραχίονας του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας!