MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ουραγός στις επενδύσεις η Ελλάδα, αύξηση χρέους σε ονομαστικούς όρους

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ΕΝΑ, η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση της Ε.Ε. όσον αφορά τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ το ισοζύγιο αγαθών καταγράφει σημαντική επιδείνωση 2,5 περίπου δισ. ευρώ κατά την τελευταία πενταετία.
 
Το δεύτερο μέρος της... αποδόμησης του κυβερνητικού αφηγήματος περί ισχυρής οικονομίας, δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών προέβη σε ανακοίνωση που έκανε λόγο για «7 πρωτιές και 7 αλήθειες για την ελληνική οικονομία», θριαμβολογώντας ουσιαστικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 

Έρχεται Αρμαγεδώνας - Η S&P Global βλέπει «έκρηξη» χρεοκοπιών - H προειδοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο για το εμπορικό έλλειμμα

Η S&P Global Ratings απευθύνει προειδοποίηση στην Ελλάδα για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών 
 
Αύξηση των χρεοκοπιών σε ξένο νόμισμα μεταξύ των κρατικών εκδοτών κατά την επόμενη δεκαετία, προβλέπει η S&P Global Ratings, λόγω των σημαντικά υψηλότερων επιπέδων χρέους και του αυξημένου κόστους δανεισμού για υποχρεώσεις σε σκληρό νόμισμα, ενώ απευθύνει προειδοποίηση στην Ελλάδα για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.