MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Κατάντια Ευρωπαίων ηγετών: Καλούν για συνεισφορές για τον κορωναϊό αντί να δώσουν οι Βρυξέλλες τα χρήματα!

File Photo: Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ
Λάιεν. EPA, STEPHANIE LECOCQ
Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για συνεισφορά στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην έρευνα για το φάρμακο και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού απευθύνει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, με άρθρο τους που φιλοξενεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η διεθνής διάσκεψη δωρητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει στόχο την συγκέντρωση 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία θα στηριχθεί η προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου και θεραπείας κατά του κορονοϊού. 

Χαμός στα Σκόπια: Ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας παραδέχθηκε ότι τους βάφτισε “Μακεδόνες” ο Τίτο!

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στα Σκόπια οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντένκο Μαλέβσκι, ο οποίος με πρόσφατο άρθρο του, αλλά στη συνέχεια και σε συνέντευξη στη βουλγαρική τηλεόραση, εξέφρασε απόψεις για τη γλώσσα και το έθνος των Σκοπίων, οι οποίες εκτιμήθηκαν δημοσίως ως «φιλοβουλγαρικές».

Ο Μαλέβσκι, που σήμερα είναι και σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, χαρακτήρισε «Βούλγαρους» τους εθνικούς ήρωες των Σκοπίων Γκότσε Ντέλτσεφ και Κρέστε Πετκόφ Μισίρκοφ, που όμως την εθνική τους καταγωγή διεκδικεί και η Σόφια.

Με δωροδόκησαν με 500 εκ. για να εισαχθούν εμβόλια στην Ελλάδα

Απόπειρα δωροδοκίας από φαρμακευτική εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σούρλας, καθώς την περίοδο που ήταν υπ. Υγείας του πρότεινε το ποσό των 500 εκατ. δραχμών ώστε να προχωρήσει την εισαγωγή εμβολίων στην αγορά και μάλιστα, τελευταίας γενιάς.

Αναφορικά με το γεγονός, ο πρώην υπουργός δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ ότι αρνήθηκε να το κάνει, θεωρώντας ότι το εμβόλιο αυτό δεν ήταν απαραίτητο: «Έτυχε μια φορά, να μου προτείνουν να εντάξω στο πρόγραμμά μου για ηπατίτιδα Β εμβόλια, προηγμένης γενιάς, με μια έμμεση παρότρυνση να πάρω 500 εκατομμύρια». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, εκπρόσωπος της εταιρείας του ανέφερε πως θα φαινόταν ότι επιτελεί και κοινωνικό έργο. 

Το σκοτεινό μέλλον των Ελλήνων

Πού οδηγείται η Ελλάδα, υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται από μία ακόμη ανίκανη, γερμανόφιλη κυβέρνηση, εάν ο λαός παραμείνει αμέτοχος, προσβεβλημένος από το σύνδρομο της Στοκχόλμης; Στο απόλυτο χάος, στο γκρεμό και στα σκουπίδια της ιστορίας – με τους Έλληνες σκλάβους χρέους σε μία πολυπολιτισμική, πληθυσμιακά αλλοιωμένη περιοχή. Σε μία γερμανική αποικία που θα χρησιμεύει ως αποθήκη παράνομων μεταναστών που θα εργάζονται μαζί με τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς ως γκαρσόνια και υπηρέτριες σε γερμανικά ξενοδοχεία, με μισθούς πείνας – για τις φθηνές διακοπές των Γερμανών που θα έρχονται με τις δικές τους αεροπορικές εταιρείες στα δικά τους αεροδρόμια, με τη δική τους ΔΕΗ, το δικό τους ΟΤΕ κοκ. Παραδόξως δε ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο υπουργός υγείας, παρά το ότι αυτός επέβαλλε δια νόμου το υποχρεωτικό εμβόλιο – σε μία εποχή πού εύλογα οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι, η υγειονομική απειλή είναι ενδεχομένως ένα όπλο ελέγχου των μαζών.

Κορώνα-σοκ, διεθνείς και εγχώριες προβλέψεις

Έτσι όπως διαχειρίζεται η κυβέρνηση την οικονομία μας, με τον πρωθυπουργό στο ρόλο του «Πατέρα του Έθνους», φροντίζοντας για την υγεία και για το χαρτζιλίκι των «παιδιών» του, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουν και να παράγουν, η ύφεση θα υπερβεί κατά πολύ το 10% του ΑΕΠ – ενώ το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο από το 8% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει πως το ΑΕΠ μας στην καλύτερη των περιπτώσεων θα καταρρεύσει στα 170 δις €, ενώ το καθαρό χρέος θα αυξηθεί τουλάχιστον στα 335 δις € ή στο 200% περίπου. Προφανώς κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εταιρείες αξιολόγησης θα βαθμολογούσαν ξανά την Ελλάδα ως «σκουπίδι» (junk) – οπότε δεν θα χρηματοδοτούταν από κανέναν, εκτός από τον ESM έναντι μνημονίων. Δηλαδή με την απαίτηση μειώσεων μισθών και συντάξεων, καθώς επίσης με όλα όσα γνωρίζουν οι Έλληνες έχοντας τα βιώσει μετά το 2010 – όπου ένα έτος πριν ο Γ. Παπανδρέου τους είχε διαβεβαιώσει για να τον ψηφίσουν πως «λεφτά υπάρχουν», όπως ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Με δεδομένο όμως το ότι, η παγκόσμια κρίση είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν του 2008, ενώ συνοδεύεται από μία πανδημία που κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει, οι συνέπειες θα ήταν μακράν χειρότερες από τα υπόλοιπα μνημόνια – ελπίζοντας να το αποφύγουμε με την αλλαγή της πολιτικής από την κυβέρνηση, εάν καταλάβει πως μας οδηγεί απ’ ευθείας στο γκρεμό, όπως έκανε το ίδιο κόμμα το 2009 και το 2012. Τα παιδιά του «πατέρα του Έθνους», εμείς οι Έλληνες δηλαδή, δεν καταλαβαίνουμε πως ο «πατέρας» φροντίζει για την υγεία μας και για το χαρτζιλίκι μας χωρίς να δουλεύουμε και να παράγουμε, με δανεικά – τα οποία θα μας κοστίσουν πανάκριβα για να τα επιστρέψουμε, θυμίζοντας πως πληρώσαμε τα δανεικά των μνημονίων της τάξης των 250 δις € πάνω από 1 τρις €, επειδή τότε το κόμμα που κυβερνάει σήμερα μας υποχρέωσε να διασώσουμε τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ξεπουλώντας τα πάντα, μαζί με τα σπίτια μας. Ευχόμαστε λοιπόν να μην επαναληφθεί η ιστορία, ως ανείπωτη τραγωδία αυτή τη φορά