MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Το σκοτεινό μέλλον των Ελλήνων

Πού οδηγείται η Ελλάδα, υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται από μία ακόμη ανίκανη, γερμανόφιλη κυβέρνηση, εάν ο λαός παραμείνει αμέτοχος, προσβεβλημένος από το σύνδρομο της Στοκχόλμης; Στο απόλυτο χάος, στο γκρεμό και στα σκουπίδια της ιστορίας – με τους Έλληνες σκλάβους χρέους σε μία πολυπολιτισμική, πληθυσμιακά αλλοιωμένη περιοχή. Σε μία γερμανική αποικία που θα χρησιμεύει ως αποθήκη παράνομων μεταναστών που θα εργάζονται μαζί με τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς ως γκαρσόνια και υπηρέτριες σε γερμανικά ξενοδοχεία, με μισθούς πείνας – για τις φθηνές διακοπές των Γερμανών που θα έρχονται με τις δικές τους αεροπορικές εταιρείες στα δικά τους αεροδρόμια, με τη δική τους ΔΕΗ, το δικό τους ΟΤΕ κοκ. Παραδόξως δε ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο υπουργός υγείας, παρά το ότι αυτός επέβαλλε δια νόμου το υποχρεωτικό εμβόλιο – σε μία εποχή πού εύλογα οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι, η υγειονομική απειλή είναι ενδεχομένως ένα όπλο ελέγχου των μαζών.

Επικαιρότητα 

Εάν προσπαθήσει να κρίνει κανείς αντικειμενικά την κυβέρνηση, θα πρέπει να αξιολογήσει τις επιδόσεις της σε τρία τουλάχιστον βασικά προβλήματα της Ελλάδας: στην οικονομία, στα εθνικά και στο μεταναστευτικό. Ξεκινώντας από το τελευταίο, είναι γνωστό πως οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν κατά 300% τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης της, στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Εν προκειμένω είχαμε εκφράσει την εξής απορία μας, σε σχέση και με τις ΜΚΟ που όχι μόνο δεν έκλεισε γνωρίζοντας πως αυτές είναι ο πυρήνας του προβλήματος, αλλά ούτε καν κατέγραψε: 
“Γιατί η κυβέρνηση παρέχει άσυλο στους παράνομους μετανάστες και επιτάσσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, γιατί τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, γιατί κλείνει τα σύνορα σε όλους τους άλλους εκτός από τους παράνομους και γιατί δεν υιοθετεί τη λύση που υπάρχει – την απαγόρευση του ασύλου, με βάση το άρθρο 78 της ΕΕ περί κατάστασης εκτάκτου ανάγκης; Επίσης, γιατί δεν απαγορεύει τις ΜΚΟ όπως η Ιταλία, γιατί δεν θεσπίζει αυστηρές ποινές για τους διακινητές, γιατί δεν δημιουργεί δομές υποδοχής και εξέτασης σε κάποιο μη κατοικημένο νησί, ανάλογες με το Ellis Island των Η.Π.Α. και γιατί υπογράφει συμφωνίες όπως αυτή με τη Λιβύη για τον εποικισμό της Κρήτης; 

Ακόμη χειρότερα, γιατί χειραγωγεί τους Έλληνες με την επιδημία, προβάλλοντας καθημερινά ειδήσεις που τους τρομοκρατούν και που αποσπούν την προσοχή τους από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας;. Μήπως επειδή εκβιάζεται από τη Γερμανία μέσω των χρεών μας ή τυχόν ενοχοποιητικών φακέλων που διαθέτει για στελέχη της; Μήπως επειδή προσδοκεί τη στήριξη της καγκελαρίου στα μέτρα που παίρνει, για τα οποία δεν διαθέτει καθόλου πόρους, ενώ θα εκτοξεύσουν τα χρέη της Ελλάδας, ιδιωτικά και δημόσια, στη στρατόσφαιρα; Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως η Γερμανία, με την ευκαιρία της επιδημίας, αφενός μεν θέλει να ολοκληρώσει τη ληστεία της Ελλάδας, αφετέρου να μετατρέψει τη χώρα μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών – αφού η Τουρκία αρνείται πλέον να παίξει αυτό το ρόλο, ενώ η Γερμανία θέλει να προστατευθεί τόσο από τους παράνομους, όσο και από τις απειλές της Τουρκίας” (πηγή). 
Ακόμη χειρότερα, μετέφερε παράνομους μετανάστες σε τουριστική περιοχή, στο Κρανίδι, χωρίς τη διενέργεια υγειονομικής εξέτασης – παρά το ότι είχαν εισβάλει στη Σάμο μόλις 20 ημέρες πριν, από την Τουρκία που βιώνει μία έξαρση της πανδημίας. Έτσι έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία των Ελλήνων, αλλά και τον τουρισμό μας που παράγει το 20% του ΑΕΠ – μία ακατανόητη και απολύτως ανεύθυνη ενέργεια. Φυσικά δεν αμφισβήτησε τη συμφωνία του Μαρόκου, με την οποία όλοι οι παράνομοι μετανάστες αποκτούν δικαιώματα (ανάλυση) – ενώ φαίνεται πως υπέγραψε τη συμφωνία «Ειρήνη», για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη, την οποία αρνήθηκε η Ιταλία. 

Μοναδική της επιτυχία εδώ ήταν η αποτροπή της μεταναστευτικής εισβολής στον Έβρο – κάτι που φυσικά ήταν αυτονόητο, αφού η περιοχή είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τυχόν επίθεση του τουρκικού στρατού και όχι ξυπόλητους μετανάστες. Επομένως δεν επρόκειτο για κάτι εξαιρετικό – αν και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ως μεγάλο επίτευγμα, αφού εισπράττουν πλέον πάρα πολλά χρήματα από την κυβέρνηση. Πρόσφατα 11 εκ. € για διαφημίσεις με σχέδιο νόμου (!), ενώ αναβλήθηκε η πληρωμή των 21 εκ. € των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών για το 2021! 

Βέβαια, όχι μόνο συνεχίσθηκε ανεμπόδιστος ο βίαιος εποικισμός των νησιών μας από την Τουρκία αλλά, επί πλέον, διευρύνθηκε στην ενδοχώρα – με τη δημιουργία μεταναστευτικών δομών παντού, με τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών σε ξενοδοχεία και με την παροχή επιδομάτων, συχνά της τάξης των 500 €, εις βάρος των Ελλήνων ασφαλώς και της οικονομίας μας. 

Όσον αφορά τώρα το δεύτερο, τα εθνικά μας θέματα, όχι μόνο δεν ακύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν ερεύνησε τι είχε συμβεί τότε με τη σύσταση μίας εξεταστικής επιτροπής, ως όφειλε, αλλά καλωσόρισε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ (μαζί με την Αλβανία που κλέβει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών) – παρά το ότι είχε υποσχεθεί ότι θα ασκήσει βέτο, ενώ τα Σκόπια δεν τήρησαν κανέναν όρο της συμφωνίας. 

Από την άλλη πλευρά η τουρκική απειλητικότητα κλιμακώθηκε, στάλθηκε εξορυκτικό στα χωρικά μας ύδατα (Καστελόριζο) χωρίς να αντιδράσει και μας είπε ψέματα – ότι δήθεν μπήκε κατά λάθος, λόγω της κακοκαιρίας και βγήκε αμέσως. Παράλληλα, για πρώτη φορά τα τουρκικά αεροπλάνα εισέβαλαν στον εναέριο χώρο μας στον Έβρο και νότια της Κρήτης (πηγή) – ενώ συνεχίσθηκε η πολιτική του κατευνασμού με την Τουρκία που αργά ή γρήγορα, κατά τους ειδικούς στη γεωπολιτική, θα μας οδηγήσει σε πόλεμο. Μεγαλύτερη αποτυχία λοιπόν δεν υπάρχει – αφού ξεπέρασε ακόμη και την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Σε σχέση με την οικονομία, οι αποτυχίες της κυβέρνησης είναι ακόμη μεγαλύτερες – αφού παρά το ότι επιτάχυνε τις διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και μείωσε το πρωτογενές πλεόνασμα από περίπου 4,4% του ΑΕΠ στο 3,5%, ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο τέταρτο τρίμηνο στο 1% από 2,3% προηγουμένως και το ταμειακό έλλειμμα τριπλασιάσθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2020. 

Όλα αυτά πριν την επιδημία και παρά το ότι είχε υποσχεθεί ανάπτυξη 4% – ενώ οι τράπεζες βρέθηκαν στα όρια της χρεοκοπίας, απαιτώντας τη διάσωση τους με το πρόγραμμα Ηρακλής που θα κοστίσει στους Έλληνες 12 δις € επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος, ενώ δεν θα φτάσουν. Είχε δε συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τους οποίους ανέβαλλε με την επίκληση της πανδημίας για τρεις μόνο μήνες – ενώ υπάρχει μέθοδος που θα έλυνε το πρόβλημα ριζικά, χωρίς να χάσει κανένας το σπίτι του (το σύστημα των Η.Π.Α. το 1933 που θα κόστιζε μόλις 5 δις € εγγυήσεις, αντί για 12 δις € που θα χαριστούν στις τράπεζες). 

Εύλογα λοιπόν απορεί κανείς που οφείλεται η αυξημένη εμπιστοσύνη των Ελλήνων στη συγκεκριμένη κυβέρνηση, κατά τις δημοσκοπήσεις – στο κόμμα που υπερχρέωσε την Ελλάδα το 2009, που δρομολόγησε τότε ανεύθυνα πρόωρες εκλογές εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και που τη χρεοκόπησε το 2012 μαζί με το ΠΑΣΟΚ, υποθηκεύοντας την στους Γερμανούς και απεμπολώντας αμαχητί την εθνική της κυριαρχία. Ακόμη χειρότερα που εφάρμοσε το βίαια το δεύτερο μνημόνιο και που διέλυσε το σύστημα υγείας – υπενθυμίζοντας πως ο τότε υπουργός που έκλεινε νοσοκομεία και απέλυε γιατρούς είχε δηλώσει ότι, δεν θέλει να του πάρει τη δόξα η Τρόικα! (πηγή). Η απάντηση είναι η εξής: 

(α) Στην αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταρρέει, με την οποία συγκρίνουν σήμερα οι Πολίτες τη ΝΔ – παρά το ότι οι αποτυχίες της δεν είναι μικρότερες, εάν όχι μεγαλύτερες. 

(β) Στην επιδημία που αφενός μεν προσφέρει τη δικαιολογία της αποτυχίας, όσον αφορά την Οικονομία, αφετέρου συσπειρώνει τον όχλο (ποτέ τους Πολίτες) πίσω από την εκάστοτε ηγεσία – όπως σε περιπτώσεις πολέμων. Εκτός αυτού δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να διεξάγει διαγγέλματα – εμφανιζόμενος ως ο πατέρας των παιδιών του, των Ελλήνων εν προκειμένω, φροντίζοντας για την υγεία τους και για το χαρτζιλίκι τους (ανάλυση). 

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από το ότι, ο πιο δημοφιλής υπουργός σήμερα είναι ο υπουργός Υγείας (πηγή), παρά το ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα – επίσης οι δύο ειδικοί που παρουσιάζουν την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή των έξι, με τον απολογισμό των νεκρών, καθώς επίσης με συμβουλές προς τα «παιδιά» που τον παρακολουθούν. 

Ακόμη πιο περίεργο είναι το ότι, αυτός ακριβώς ο υπουργός υγείας επέβαλλε δια νόμου το υποχρεωτικό εμβόλιο – σε μία εποχή πού εύλογα οι άνθρωποι υποψιάζονται ότι, η υγειονομική απειλή είναι ενδεχομένως ένα όπλο ελέγχου των μαζών (ανάλυση). 

(γ) Στην επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης με τη συμβολή των διατεταγμένων ΜΜΕ, έναντι αδρής αμοιβής – η οποία έχει καταστήσει την επιδημία με νεκρούς όσους περίπου από τις ετήσιες χειμερινές ασθένειες, ως το σημαντικότερο ζήτημα της Ελλάδας! Οι πιθανότατα πληρωμένες καταχωρήσεις ορισμένων διεθνών ΜΜΕ που επαινούν την Ελλάδα βοηθούν σε μεγάλο βαθμό – αφού ο όχλος χρειάζεται πάντα κάτι που να τον αποσπά από την οδυνηρή καθημερινότητα του και που να αμβλύνει τις διεθνείς προσβολές που δέχεται τα τελευταία δέκα χρόνια. 

(δ) Τέλος, στα χρήματα που μοιράζονται δωρεάν για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια συνεχών περικοπών – όπου δυστυχώς ο όχλος δεν καταλαβαίνει πως είναι δανεικά και ότι θα τα επιστρέψει στο πολλαπλάσιο, ξεπουλώντας ότι έχει και δεν έχει. Ξέχασε δυστυχώς, ως σωστός επιλήσμων όχλος, πως έτσι ακριβώς οδηγήθηκε στην τραγωδία που βιώνει τα τελευταία δέκα χρόνια – από την κατανάλωση με δανεικά και χωρίς να παράγει τίποτα. 

Πού οδηγείται η χώρα, υπό αυτές τις συνθήκες, εάν ο λαός παραμείνει έτσι; Στο απόλυτο χάος, στο γκρεμό και στα σκουπίδια της ιστορίας – με τους Έλληνες σκλάβους χρέους σε μία πολυπολιτισμική, πληθυσμιακά αλλοιωμένη περιοχή. Σε μία γερμανική αποικία που θα χρησιμεύει ως αποθήκη παράνομων μεταναστών που θα εργάζονται μαζί με τους εξαθλιωμένους ιθαγενείς ως γκαρσόνια και υπηρέτριες σε γερμανικά ξενοδοχεία, με μισθούς πείνας – για τις φθηνές διακοπές των Γερμανών που θα έρχονται με τις δικές τους αεροπορικές εταιρείες στα δικά τους αεροδρόμια, με τη δική τους ΔΕΗ, το δικό τους ΟΤΕ κοκ.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου