MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Απελπισμένοι οι επαγγελματίες της εστίασης, μετά το απαρτχάιντ σε ανεμβολίαστους: «Δεν κουνιέται φύλλο, είμαστε σε lockdown»

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.


Η εστίαση στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη μέγγενη του κορονοϊού. Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων δεν διαφαίνεται όπως λένε οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου να δείχνει σημάδια αύξησης της δουλειάς ενώ παράλληλα εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν και νέα μέτρα κατά του ιού.

Η περίοδος του Νοεμβρίου αλλά και τώρα τον Δεκέμβριο η εστίαση στην συμπρωτεύουσα της διασκέδασης και του καλού φαγητού κινείται σε χαμηλές πτήσεις κυρίως εξαιτίας των επιδημιολογικών στοιχείων της.

Όπως ανέφερε στο Sputnik ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Εστίαση», Νίκος Νυφούδης πλέον «η εστίαση δουλεύει Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Τις άλλες ημέρες της εβδομάδας δεν έχει καθόλου κίνηση».

«Έχασε» τη μάχη ο Γιώργος Τράγκας - Τον νίκησε το σάκχαρο

Κατέληξε τα ξημερώματα, ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Γιώργος Τράγκας, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Σωτηρία.


Ο Γιώργος Τράγκας, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, νικήθηκε τελικά από το σάκχαρο, το οποίο είχε υπονομεύσει όλες τις βασικές του λειτουργείες και προκάλεσε και το έμφραγμα.


Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε μπει χθες σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία. Ο Γ.Τράγκας είχε μια καρδιακή επιπλοκή η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ. Τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα.