MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ισπανία: Νεκρός στο κελί του ο μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι! – Είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ

Για «αυτοκτονία» μιλούν οι Αρχές


Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου antivirus, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ώρες αφότου η Δικαιοσύνη της Ισπανίας άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία.


Δρούγος: Μεγάλη ήττα της Ελλάδας

► Μεγάλη ήττα της Ελλάδας η αποχή από την συνάντηση για την Λιβύη


► Ο Τούρκος μόνο με αίμα φεύγει

► Ο Ερντογάν προσπαθεί να διασπάσει Ελλάδα και Κύπρο

► Φλερτάρει με την Αίγυπτο

► Το NATO θα βοηθάει και θα πληρώνει την Τουρκία στο Αφγανιστάν Ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος στρατιωτικός και διπλωματικός αναλυτής και ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλεια, τρομοκρατίας και ασύμμετρων απειλών στο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη
 

Η επικράτηση του Facebook και οι θολές σχέσεις του με τη μυστική υπηρεσία NSA

Ένα από τα φαινόμενα που προβληματίζουν με την μετεωρική τους άνοδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πηγάζει από την σχεδόν απίστευτη δυναμική του πασίγνωστου Facebook. Από μερικούς χιλιάδες χρήστες το 2004, φθάνει το 2020 στα 2,7 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, αποτελώντας πλέον το μεγαλύτερο, αλλά και ισχυρότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη.


Αν και το τεράστιο πλέον ψηφιακό του ίχνος στην υδρόγειο δεν έχει ίσως εξελιχθεί τυχαία, η δημοφιλία του παραμένει ανυπέρβλητη στις περισσότερες χώρες, αλλά δεν έχει προκύψει ακαριαία και υπάρχουν τόποι στους οποίους ακόμα δεν έχει διεισδύσει. Η πορεία του προς την παντοδυναμία σταθεροποιείται το 2008 και εξελίσσεται σταθερά χωρίς διακυμάνσεις έως το 2020. Το μέσον που αναπτύσσεται χάρη στο πάθος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αρχικά εμφανίζεται με την ονομασία Facemash, αποτελώντας έναν ιστότοπο επικοινωνίας για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard και σύντομα αποκτά μεγάλη δημοφιλία στους φοιτητικούς κύκλους.

Πολιτική Σόιμπλε σε «μοντέρνο» περιτύλιγμα

Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

Μαύρα σύννεφα απειλούν να σκεπάσουν την Ευρώπη με «πηγή» -όπως πάντα -τη Γερμανία. Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους ενόψει των Ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Το ονόμασαν πρόγραμμα «εκσυγχρονισμού, σταθερότητας και απελευθέρωσης», μόνο που στις 140 σελίδες το «σύγχρονο» και το «μοντέρνο» ,δεν είναι τίποτα άλλο από την παλιά ιστορία του νεοφιλελεύθερου κράτους: Φορολογικές μειώσεις για τους πολύ πλούσιους και κοινωνικές περικοπές για τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη .Οι φορολογικοί συντελεστές των εταιρειών μειώνονται στο 25%, κάτι που από μόνο του θα οδηγήσει σε απώλεια περίπου 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα. «Αντί για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα , οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU)και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) σύμμαχοί τους θέλουν να δώσουν στους πλούσιους και στις εταιρείες περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ετησίως, Πρόκειται για μια νέο-φιλελεύθερη πολιτική», τονίζει η Σέρπιλ Μιντιάτι, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. «Από τη μία πλευρά, μείωση των φόρων στις εταιρείες και φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και ισορροπημένος προϋπολογισμός ,χωρίς νέα χρέη το συντομότερο δυνατό» τονίζει η Σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικός. «Με αυτό το πρόγραμμα, η κοινωνία θα διαιρεθεί. Οι ιδέες της Ένωσης CDU/CSU αποτελούν απειλή για το μέλλον και την ευημερία της χώρας μας».