MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκάλυψη Harvard: Οι ανεμογεννήτριες αυξάνουν δραματικά τη θερμοκρασία – Επηρεάζονται άνθρωποι, ζώα και φυτά

Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, αναφέρει η μελέτη 
 
Οι ανεμογεννήτριες αυξάνουν δραματικά την επιφανειακή θερμοκρασία στις περιοχές, όπου βρίσκονται, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Joule.
 
Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, με την θερμότητα να αναμιγνύεται σε τμήματα της ατμόσφαιρας και να επηρεάζουν τον γύρω χώρο.
 

Νέο ξεμπρόστιασμα των παραμυθιών Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό – Τα στοιχεία της Frontex τον εκθέτουν

Αύξηση 39% των παράνομων διελεύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που συνολικά στην ΕΕ υπάρχει μείωση – Η Τουρκία «φορτώνει» την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες
 
Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Frontex για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και αφορούν την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2024, δηλαδή το πρώτο οκτάμηνο του έτους, δείχνουν ότι ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 39%.
 
Με έναν… τεράστιο αστερίσκο όμως, αφού στην Ανατολική Μεσόγειο καταγράφηκε αύξηση των ροών κατά 39%, με την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο, λόγω κυρίως της Τουρκίας. Ακόμα μία ηχηρή κατάρριψη των παραμυθιών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι τάχα… ελέγχει την παράτυπη μετανάστευση.