MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Σάββας Καλεντερίδης: Τελειώνει το παραμύθι! Πλέον η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ελλάδα

"Αυξήθηκε η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας"


Την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Ραντάρ» και τον διευθυντή του AlphaRadio989, Τάκη Χατζή. Η απόσυρση των ΗΠΑ από την περιοχή της Μεσογείου έγιναν αναγκαίες τέτοιες διμερείς συμφωνίες. Η συμφωνία με τη Γαλλία είναι η σημαντικότερη που έχει υπογράψει η Ελλάδα μετά τη συμφωνία ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα σε τέτοια ζητήματα. Περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση που είδε πως είναι να κυβερνάς έναν τόπο, να πάρει διαφορετική θέση. Η Τουρκία από σήμερα αρχίζει και βάζει στο ισοζύγιο δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και τη Γαλλία μέσα στο παιχνίδι. Δηλαδή αυξήθηκε η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας. Έτσι αυξάνεται και η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας. Πλέον η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ελλάδα. Τελειώνει το παραμύθι. Αποκάλυψη για την αγωνία του Ανδρέα Παπανδρέου για την Κύπρο.

Η Pfizer είχε καταδικαστεί στο παρελθόν με πρόστιμο 2,3 δισ. δολάρια για εξαπάτηση

Πρόστιμο 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε επιβληθεί στο παρελθόν στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, μετά από καταγγελίες για «δόλιες εμπορικές πρακτικές».


«Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ από την αμερικανική Δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Οι δόλιες εμπορικές πρακτικές αφορούν το αντιφλεγμονώδες Bextra της Pfizer, το οποίο είχε αποσυρθεί από την αγορά το 2005 λόγω ανησυχιών για τη δημιουργία παρενεργειών ιδιαίτερα στην καρδιά.

Κ. Γρίβας : Η Τουρκία διεξάγει ολιστικό υβριδικό «πόλεμο» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, σύμφωνα με τον Κ. Γρίβα, θέτει τις βάσεις, αν συνειδητά η ελληνική πολιτική σκηνή το επιλέξει, για μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο


Η θετική Ελληνο- Γαλλική Αμυντική Συμμαχία, αποτυπώνει ένα καίριο γεωστρατηγικά βήμα, σε μια ευρύτερη ιστορικής σημασίας γεωπολιτική αλλαγή στη Μεσόγειο με παγκόσμιες προεκτάσεις, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων αλλά και στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας .