MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Kiyosaki: Άρχισε η κρίση… Η επόμενη που θα καταρρεύσει θα είναι η Credit Suisse, τα ομόλογα θα επιταχύνουν το κραχ

Το αμερικανικό δολάριο χάνει την ομοιογένειά του στον κόσμο αυτή τη στιγμή
 
Ο αναλυτής και επενδυτής της Wall Street που είχε προβλέψει την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 αποκάλυψε ποια τράπεζα πιστεύει ότι θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, εν μέσω των κλυδωνισμών από το κλείσιμο της Silicon Valley Bank (SVB).
 
“Το πρόβλημα είναι η αγορά ομολόγων, και η πρόβλεψή μου, είχα προβλέψει την πτώχευση της Lehman Brothers πριν από χρόνια, και νομίζω ότι η επόμενη τράπεζα που θα καταρρεύσει είναι η Credit Suisse”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Rich Dad Company, Robert Kiyosaki, “επειδή η αγορά ομολόγων καταρρέει”.
 

Άρθρο-κόλαφος από το Social Europe: «Η αντίδραση Μητσοτάκη βρίσκεται μεταξύ εκτροπής, αυτοάμυνας και ασέβειας»

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποπολιτικοποιήσει την τραγωδία των Τεμπών και να αρνηθεί την ευθύνη, απέτυχαν και γύρισαν μπούμερανγκ
 
Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο που έχει τίτλο «Καταστροφή στην Ελλάδα: Όταν η πολιτική εκτροχιάζεται», η ιστοσελίδα αναλύσεων Social Europe αναφέρεται στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τις πολιτικές ευθύνες γύρω από αυτήν.
 
Στηλιτεύει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης, στέκεται στις προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο που αγνοήθηκαν και υποβαθμίστηκαν, ενώ εστιάζει και στη λαϊκή οργή που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα.