MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Μεγάλη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Εγκλωβίζουν την Τουρκία στην Ανατολία & θάβουν το τουρκολιβυκό Μνημόνιο – Προάγγελος 12 Ν.Μ. στην Κρήτη

Ταύτισαν το FIR των δύο χωρών με την περιοχή SAR
 
Υπεγράφη, πριν από λίγο, η νέα διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου με την οποία τίθεται σε εφαρμογή νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την οριοθετημένη περιοχή μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, και ακυρώνεται στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
 
Πιο αναλυτικά, μετά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τον Αύγουστο του 2020, Αθήνα και Κάιρο προχώρησαν στην υπογραφή της νέας διακρατικής συμφωνίας (Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης) σε ειδική τελετή.
 

Φίλης: Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιος ενεργειακός παίκτης

Tην άποψη ότι «έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιος ενεργειακός παίκτης λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει» εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Review του Zougla.gr, o Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Γεωστρατηγικής  στη Σχολή Εθνικής  Άμυνας, Γιώργος Φίλης.
 
Παράλληλα επισήμανε για ακόμα μια φορά πως «η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία», εξηγώντας τους λόγους και αναλύοντας τα τελευταία γεγονότα.
 

Η Κομισιόν παρουσίασε πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο - έτσι φτιαγμένη ώστε να μην εφαρμοστεί ποτέ

Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει ότι το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου θα επιβάλλεται σε τόσο ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις που δίνεται η εντύπωση ότι στόχος της πρότασης είναι να μην εφαρμοστεί το πλαφόν ποτέ 
 
Η είδηση βγήκε νωρίτερα από το Reuters και έλεγε: τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής στο φυσικό αέριο για ένα χρόνο από την 1η Ιανουαρίου 2023 ανακοινώνει εντός της ημέρας η Κομισιόν.  

Η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simpson είπε ακολούθως σε συνέντευξη Τύπου ότι η Επιτροπή θα προτείνει πλαφόν 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα συμβόλαια TTF του επόμενου μήνα και ότι η  συγκεκριμένη πρόταση θα παραπεμθεί προς συζήτηση στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας των 27 χωρών-μελών του μπλοκ που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 24/11/22.
 

Γιώργος Ρωμανός: Συγνώμη Γη, απέτυχα να κηρύξω τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 15 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Ρωμανός
 
Συγγραφέας Αναλυτής, ιστορικός ερευνητής
Συγνώμη Γη, απέτυχα να κηρύξω τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 15 Νοεμβρίου 2022
 
«Τι του λείπει του ψωριάρη; Σκούφια με μαργαριτάρι!», με άλλα λόγια, «τι ‘‘λείπει’’ στη Γη σήμερα; Ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος!», ο οποίος εκ των πραγμάτων μπορεί να μετατραπεί σε πυρηνικό. Τα λεπτομερή σενάριά του καθημερινά διακινούνται σε πλήθος ΜΜΕ παγκοσμίως με μοναδική λαγνεία στον όλεθρο. Πρόσφατο συμβάν η διαρροή δήθεν απόρρητης γερμανικής έκθεσης προετοιμασίας πολέμου με την Ρωσία. Λατρεύουν τον πόλεμο, μισούν την Ειρήνη. Πρόκειται για πρωτοφανή ομαδική σχιζοφρένεια στην παγκόσμια Ιστορία. Ζούμε πλέον σε Ανάποδο Κόσμο.
 
Η κορύφωση αυτής της σχιζοφρενικής ψύχωσης σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 15 Νοεμβρίου 2022, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στον κόσμο.