MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

«Θερίζει» η ακρίβεια: 5 δισ. ευρώ επιπλέον πλήρωσαν οι Έλληνες μέσα σε 15 μήνες για να τραφούν!

Τρομάζουν ακόμα περισσότερο οι αυξήσεις που έρχονται
 
Η ακρίβεια «θερίζει» κυριολεκτικά τους ‘Ελληνες οι οποίοι έχουν πληρώσει 5 δισ ευρώ μόλις σε διάστημα ενός έτους!
 
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «κύμα» των ανατιμήσεων προχώρησε στην χορήγηση των market pass 1 και 2 συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ!
 
Επί της ουσίας αν κάποιος τα υπολογίσει ίσα που καλύπτει την αξία του ΦΠΑ από την άνοδο των τιμών.
 

Επαχθείς φόροι κλιματικής αλλαγής και καταστροφών

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών». Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες
 
Φυσικές καταστροφές γίνονται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Αναφερόμενη στις μεγάλες πλημύρες της Θεσσαλίας, η επικεφαλίδα της εφημερίδας «Αθηναϊκά Νέα» στις 3/2/1935 ανέφερε: «Τραγωδία Επιμηθεϊσμού». «Οι πλημμύρες είναι ενδημική πληγή σε όλη την Ελλάδα. Η αρρώστια είναι η αποφαλάκρωση των βουνών λόγω πυρκαγιών και το φάρμακο είναι η αναδάσωση» ισχυριζόταν η εφημερίδα. Ομοίως, η πλημμύρα τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου 1961 στην Αθήνα ήταν σφοδρότερη του «Daniel».