MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Μετά την Ιρλανδία lockdown και στην Πορτογαλία με εμβολιασμένο το 98% του πληθυσμού!

Η χώρα πρότυπο της Ελλάδας ετοιμάζεται να επιβάλλει μέτρα!


Η Πορτογαλία, η χώρα που υπερηφανεύεται για το θαύμα της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης και αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα, ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές ενδέχεται να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά της Covid-19, ενόψει της περιόδου των εορτών, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταδιακά τον τελευταίο μήνα στην Πορτογαλία, φθάνοντας σε ημερήσιο υψηλό δύο μηνών 1.816 μολύνσεων το Σάββατο.

Σενάριο σοκ και δέους

Η παγκόσμια οικονομία, πλησιάζει αργά αλλά σταθερά σε ένα μοναδικό στα ιστορικά χρονικά αδιέξοδο – ευρισκόμενη αντιμέτωπη με πολύπλοκα προβλήματα που δεν είναι καθόλου εύκολο να επιλυθούν. Ο στασιμοπληθωρισμός πάντως θα ήταν η λιγότερο επώδυνη κατάσταση – παρά το ότι θεωρείται από πολλούς ως η απόλυτη συνταγή χρεοκοπίας. Πότε θα συμβεί το αναπόφευκτο; Κανένας δεν το ξέρει – αλλά όσο πιο πολύ αργεί, τόσο πιο μεγάλες θα είναι οι συνέπειες για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.