MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Έγινε και στη Συρία σεισμός

Σκίτσο του Morad Kotkot από την Ιορδανία
Οι Σύροι σεισμοπαθείς είναι, για τους μακελλάρηδες των λαών, παιδιά ενός κατώτερου Θεού…
 
Αρχίζουμε το άρθρο μας με την έκκληση που απηύθυνε η κυβέρνηση της Συρίας μετά τους φοβερούς σεισμούς, που την έπληξαν μαζί με την Τουρκία:
 
Τα τελευταία 12 χρόνια, ο συριακός λαός ζει κάτω από το βάρος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές δυτικές χώρες,  με μόνο μία ώρα ηλεκτρική τροφοδοσία την ημέρα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φυσικό αέριο, χωρίς φάρμακα και χωρίς ιατρική βοήθεια στα φαρμακεία. Χτες χτυπηθήκαμε από ένα σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και βγήκαμε όλοι στους δρόμους στις 4 το πρωί, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς σε μια θυελλώδη νύχτα, κάποιοι άνθρωποι  κοιμήθηκαν στους δρόμους και χιλιάδες θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.
 

Αποκάλυψη – βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream

Αποκάλυψη – βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream
 
Συνταρακτική αποκάλυψη από Αμερικανό δημοσιογράφο, που επιβεβαιώνει τις βάσιμες υποψίες πως πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream κρύβεται η συλλογική Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ

Δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον Ιούνιο 2022, αποκάλυψε ο βραβευμένος με πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh σε άρθρο του.
 

Ατέρμονος εφιάλτης σε Τουρκία και Συρία: Περισσότεροι από 9.500 οι νεκροί – Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Υπό αντίξοες συνθήκες οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων
 
Με φρενήρεις ρυθμούς αυξάνονται τα θύματα από τον σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και την Συρία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί στις δύο χώρες ξεπέρασαν τους 9.500.
 
Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών
 
«Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό», επεσήμανε η οργάνωση «Λευκά Κράνη».