MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Δημογραφικό: Δίχως νέες γενιές μην περιμένουν ανάπτυξη τα κόμματα στην Ελλάδα

( John.k - Αργά και σταθερά το πολιτικό σύστημα της Ελλάδα σε απόλυτη συνεργασία με την δικαστική εξουσία πετυχαίνει τον στόχο του στο να εξαφανίσει τους Έλληνες από την Ελλάδα. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, παρατηρούμε πως ότι κάνει η βουλή , ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβερνάει είναι εναντίων των Ελλήνων … είτε αυτό  λέγεται φορολογία , είτε όνομα της Μακεδονίας , είτε σκάνδαλα , κόκκινα δάνεια, εξωτερική πολιτική, ΑΟΖ  … κλπ είναι αμέτρητα αυτά που έχει κάνει ….. Όπως όλα δείχνουν, όταν οι πολιτικοί που απαρτίζουν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ολοκληρώσουν τον στόχο τους και εξουδετερώσουν και τον τελευταίο Έλληνα, τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες στους, γιατί σίγουρα μπορεί να μοιάζουν Έλληνες να δείχνουν Έλληνες …. αλλά Έλληνες δεν είναι … )


«Τη χρονιά εκείνη, καμιά γυναίκα δεν έπιασε παιδί. Αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, Μέχρι που συμπληρώθηκε γενιά, χωρίς καμιά καινούργια γενιά να ΄ρθεί στον κόσμο…» Δημήτρης Δημητριάδης, "Πεθαίνω σα χώρα", εκδ. ΑΓΡΑ, 1980

Με γερμανικά ευρώ ξεπλένουν την Τουρκία

Το τελευταίο διάστημα είδαμε ότι χάρη, εν πολλοίς, στη δραστήρια γερμανική προεδρία οι προσπάθειες της Ελλάδας για κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία έχουν αναχαιτιστεί. Πιθανότατα την ίδια τύχη θα έχει και η κίνηση της Αθήνας για αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας. Πρωταγωνιστής η Γερμανία, η οποία προχωρά φιλοτουρκικά και σε άλλους τομείς.


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτεί με πολλές χιλιάδες ευρώ ερευνητικές προτάσεις με θέμα για την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεικνύουν ότι «η Τουρκία είναι σημαντική για την ευημερία της Ευρώπης»! Το κάλεσμα πραγματοποιείται μέσω του γερμανικού Κέντρου Εφαρμοσμένων Σπουδών για την Τουρκία (CATS) που συνχρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και τον οργανισμό Stiftung Mercator.

Η Ελλάδα να συμμετάσχει στην ομάδα χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά του αναθεωρητικού και αυταρχικού τουρκικού καθεστώτος, μεμονωμένες χώρες ξεκίνησαν ήδη την άσκηση πίεσης κατά του Ερντογάν.


Σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία ψυχορραγεί, τα πιο αποτελεσματικά μέτρα εναντίον του τουρκικού ιμπεριαλιστικού καθεστώτος είναι η επιβολή ισχυρών και ουσιαστικών κυρώσεων.

Σβήσιμο και επανεκκίνηση

Μία αποπληθωριστική «εκκαθάριση» του χρέους είναι ένας κύκλος του διαβόλου, ένας φαύλος κύκλος. Καμία δύναμη δεν μπορεί να οδηγήσει την οικονομία πίσω, στο σημείο ισορροπίας της. Το πλοίο θα γέρνει όλο και περισσότερο, μέχρι να ανατραπεί. Ο αποπληθωρισμός δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, όταν δεν εμφανίζεται σε εποχές που υπάρχει ταυτόχρονα ένας υψηλός όγκος απλήρωτων υποχρεώσεων. Μόνο σε συνδυασμό με συνθήκες υπερχρέωσης, ο αποπληθωρισμός εξελίσσεται σε μία καταστροφική δύναμη, αφού αυξάνει συνεχώς τα χρέη. Εν προκειμένω υπάρχει μία μόνο λύση: delete and restart.


Καταδιώκουν τους πολίτες, τρέμουν τον στόλο του Ερντογάν που σουλάτσαρε στη Ρόδο

Ποιος πληρώνει τα λουκέτα; Επειδή η τύχη έτσι τα έφερε, και θα πρέπει να ζήσουμε σε αυτή την εποχή και σε αυτή τη χώρα, όπου δίπλα μας ο Ερντογάν αποκαλεί ψυχοπαθή τον Μacron, και ο δικός μας καθηγητής πανεπιστημίου, λέει ότι δεν πρέπει να ανάψουμε το τζάκι να ζεσταθούμε, γιατί μεταδίδεται ο ιός , θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα στην τρέλα και την υποταγή στο ηλίθιο, ανάμεσα στη ζωή και τη λογική, και στο να τα κάνουμε όλα που….να και να μην αφήσουμε τίποτε όρθιο, με αυτά που ακούμε και θέλουν να μας πλασάρουν σαν λογική για να συνεχίσουμε να ζούμε παρανοϊκώς...


Επιστολή Π.Εμφιετζόγλου προς Α.Μέρκελ: «Πληρώστε τα χρέη σας στην Ελλάδα - Μην ενισχύετε την τουρκική πολεμική μηχανή»


Με επιστολή του στο Βερολίνο - Κοινοποιήθηκε και στην ελληνική Βουλή

Με επιστολή του προς το Βερολίνο, την οποία κοινοποίησε και στην ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ζητάει από την Γερμανίδα καγκελάριο η Γερμανία να αποπληρώσει τα χρέη της προς την Ελλάδα όπως το κατοχικό δάνειο αλλά και τις επανορθώσεις για τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ναζί στην χώρα κατά την περίοδο της Κατοχής.

Ζητάει ακόμα να σταματήσει η ενίσχυση από τους Γερμανούς της τουρκικής πολεμικής μηχανής καθώς η Άγκυρα ευθύνεται για χιλιάδες εγκλήματα κατά των Κούρδων και των Αρμενίων ενώ ασκεί και παράνομη συμπεριφορά κατά χώρας-μέλους της ΕΕ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν σέβεται ούτε Νόμο, ούτε Δίκαιο, ούτε Ηθική».
 

“Αναφαίρετο δικαίωμα η επέκταση στα 12 ν.μ.” – Ξεκάθαρος ο Λαβρόφ

Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Γιατί η Γερμανία χαϊδεύει τον Ερντογάν – Η ευρασιατική σκακιέρα και ο ρόλος της Ελλάδας

Σε προηγούμενα άρθρα του στο SLpress ο γράφων αναφέρθηκε στην στρατηγική στόχευση της Τουρκίας να μετατραπεί σε ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ευρασία και να ισορροπήσει μεταξύ των δύο μεγάλων διαμορφούμενων παγκόσμιων πόλων ισχύος. Επίσης, στην πιθανότητα να θέλει να διαμορφώσει ένα είδος ευρασιατικού μακρινού συγγενή του παλαιού Κινήματος των Αδεσμεύτων, σε συνεργασία με το Πακιστάν και κάποιες από τις τουρκόφωνες πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

 
Όμως, η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Συγκεκριμένα, αν πράγματι αυτό το σχήμα αποκτήσει υπόσταση, τότε είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσει σημαντικά τη γεωπολιτική συμπεριφορά και άλλων χωρών. Οι πρώτες εξ' αυτών είναι άλλες μουσουλμανικές χώρες της Ασίας, όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ενδεχομένως να προκύψουν σοβαρές επιδράσεις, ακόμη και στο "βαθύ εσωτερικό" της Ευρώπης, συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Αποτυχημένο Χιτλερικό Σχέδιο η Ε. Ε -Τι σημαίνει Grosswirtschaftsraum

Οι Γερμανοί διευθύνουν... την παράσταση


Ο Φιλ Μπάτλερ, είναι ερευνητής και αναλυτής πολιτικής, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη Είναι συγγραφέας του πρόσφατου μπεστ σέλερ «Πραιτοριανοί του Πούτιν” και άλλων βιβλίων. Γράφει για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Νew Eastern Outlook», αλλά τα άρθρα του συχνά αναδημοσιεύονται σε πολλά άλλα όργανα ελεύθερης ενημέρωσης, σύμφωνα με άρθρο στο militaire.gr


Το κατωτέρω άρθρο του αξίζει προσεκτικής ανάγνωσης, αρχειοθέτησης και διάδοσης. Επειδή φωτίζει άπλετα τα αίτια και τα κίνητρα της αφαίμαξης και καταστροφής της «ατίθασης», μαχητικής κάποτε και μισητής χώρας μας, διαλύει τα κατάλοιπα επιμόνων υπνωτικών ψευδαισθήσεων του ελληνικού λαού και εκθέτει σε διαπόμπευση τους ελεγχόμενους πολιτικούς συνεργούς και τους αμετανόητους παπαγάλους διαφημιστές μιας ληστρικής «Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης», στημένης πάνω στη σύλληψη και τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ.