MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Σε επίπεδο - ρεκόρ το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών, στα 13,5 τρισ. το δ’ τρίμηνο 2018

Περαιτέρω αύξηση στο χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών

Ανοδικά -κατά 0,2%- κινήθηκε για 18ο τρίμηνο το συνολικό χρέος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε νέο επίπεδο-ρεκόρ και συγκεκριμένα στα 13,54 τρισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί ότι το τρέχον χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών είναι κατά 21% υψηλότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, όταν είχε ξεσπάσει η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.

Ν. Λυγερός: ΑΟΖ Ελλάδας & Κύπρου και Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

ΑΟΖ Ελλάδας & Κύπρου και Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Μέρος 1-2

Lecture Theatre B304, Basement, Cruciform Building, WC1E 6BT, London, United Kingdom

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΔΝΤ: «Προετοιμαστείτε, έρχεται “οικονομική καταιγίδα”» – «Βόμβα» Λαγκάρντ από το φόρουμ για την «Παγκόσμια Κυβέρνηση»

Έρχεται οικονομική καταιγίδα στον πλανήτη αναφέρει το ΔΝΤ, σε φόρουμ για την …παγκόσμια κυβέρνηση στο Ντουμπάι.

Η διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε εντελώς ξαφνικά όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, για μια επερχόμενη παγκόσμια οικονομική καταιγίδα, καθώς οι προσδοκίες της παγκόσμιας ανάπτυξης υποχωρούν…ατάκτως, σε ένα άκρως ανησυχητικό περιβάλλον για ολόκληρο τον πλανήτη.

Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής της «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» στο Ντουμπάι, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Κ.Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «η οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο επιβραδύνει βραδύτερα από ό, τι αναμενόταν. Τον περασμένο μήνα, το ΔΝΤ μείωσε τις προσδοκίες του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το 2019 από 3,7% σε 3,5%.»

CNBC: Πιθανή ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το 2019 «βλέπει» ο Πολ Κρούγκμαν

Τους φόβους του για πιθανή ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το 2019, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλώντας στην Παγκόσμια Διακυβερνητική Διάσκεψη στο Ντουμπάι, μετέδωσε το CNBC.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι θα εισέλθουμε σε ύφεση στα τέλη του τρέχοντος έτους (ή) το επόμενο έτος» τόνισε ο Κρούγκμαν και υποστήριξε ότι είναι απίθανο να είναι μόνο ένα «μεγάλο γεγονός» που θα προκαλέσει οικονομική ύφεση. Αντ’ αυτού, μια σειρά οικονομικών ανοιγμάτων θα αυξήσει την πιθανότητα επιβράδυνσης… Η κύρια ανησυχία ήταν πάντα ότι δεν έχουμε μια αποτελεσματική απάντηση όταν η οικονομία επιβραδύνεται». Αυτή τη στιγμή, πολύ κοντά στην ύφεση είναι η ευρωζώνη».