MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων-Αρμενίων-Ασσύριων: «Οι Τούρκοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!»

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα, που πρέπει να παρακινήσει κι άλλους είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους, όπως ψήφισε το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας. Πρέπει να σταματήσει πλέον η άρνηση και να αναγνωρίσουν όλοι πως διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας, κατά τις χθεσινές εργασίες του συνεδρίου του στο Περθ, αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους.

Δια του σχετικού Ψηφίσματος, δε, προτείνεται να πράξει αναλόγως και το κοινοβούλιο της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας καθώς και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. 

Τα ένοχα μυστικά του μεταπολεμικού συστήματος

Μία εμπεριστατωμένη ανάλυση των αμελειών και των ασαφειών της νέας τάξης πραγμάτων που επικράτησε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με κέντρο βάρους τις πολεμικές αποζημιώσεις που δικαιούται η Ελλάδα από τους Γερμανούς – οι οποίοι επιμένουν να αρνούνται να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, αδιαφορώντας προφανώς για τα εγκλήματα των ναζί προγόνων τους. Ίσως είναι αυτά τα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν πρώτα και τα προσκόμματα που πρέπει να παραμεριστούν, όχι μόνο για να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις αλλά για να πάει και μπροστά ο τόπος 200 χρόνια μετά την πιο επιτυχή από τις επαναστάσεις του – επίσης την ανακήρυξη μιας επιβλεπόμενης και ήδη υπερχρεωμένης ανεξαρτησίας υπό τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Γαλλία, Ρωσία, Αγγλία) και την κηδεμονία των Βαυαρών εστεμμένων.