MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Σάββας Καλεντερίδης : Έπεσαν οι μάσκες! Είδαν τα χειρότερα με Ερντογάν και Μπαχτσελί

Σάββας Καλεντερίδης: Έπεσαν οι μάσκες! Είδαν τα χειρότερα με Ερντογάν και Μπαχτσελί 
 
Για τη δράση του Ελληνικού Λόμπι στις Η.Π.Α και τον τρόπο με τον οποίο τίθεται φρένο στις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις, αλλά και στην στήριξη που ζητά με ποικίλους τρόπους η Τουρκία από τις Η.Π.Α και τους Συμμάχους μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης. 
 
Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή "Social Net" που παρουσιάζει ο @Fotis Karidas , στο Action24, στις 17 Ιουλίου 2022.
 

Τί θα απαντήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στους πολίτες τους;

Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Δύση, δηλαδή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι Αμερικανοί, επέβαλαν έξι κύματα οικονομικών κυρώσεων, για να υποχρεώσουν τον Πούτιν να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, λόγω του υψηλού κόστους που εκτίμησαν πως θα είχε. Όχι μόνο τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αλλά οι συνέπειες των κυρώσεων, στράφηκαν κυρίως κατά των Ευρωπαίων που ακολούθησαν αδιαμαρτύρητα τις ΗΠΑ και χωρίς να υπολογίσουν τις απαντήσεις της ρωσικής πλευράς.
 

ΗΠΑ: Με τον Biden στην …καταστροφή – Ιστορικών διαστάσεων πανωλεθρία περιμένει τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές

Aκόμα και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι στρέφονται πλέον εναντίον του Biden


Ένα ιδιαίτερα δυσμενές σενάριο διαμορφώνεται για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές (Νοέμβριος 2022) καθώς ο πληθωρισμός και οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν εξαιρετικά υψηλές.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους New York Times ακόμα και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι στρέφονται εναντίον του Biden.
 
Μόνο περίπου το 25% δήλωσε ότι ήθελε να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024 ενώ έντυπα που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς αφήνουν να εννοηθεί πως ο Biden δεν θα δώσει τη μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές.