MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Η Ελλάδα σε χορό θανάτου

 
Είναι δεύτερος μήνας που το Υπουργείου Εσωτερικών, επί υπουργίας πλέον του κυρίου Βορίδη δεν δίνει τα στοιχεία ληξιαρχικών πράξεων.

Αυτά τα λαμβάνει κάποιος στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ. 

Ήταν το εργαλείο σύγκρισης για την αύξηση των θανάτων από μήνα σε μήνα τους τελευταίους μήνες από τον Μάρτιο του 2021. Θάνατοι χρεωμένοι στον covid 19, ήταν ένα μέρος τους, που από το 49% του Μαρτίου έφτασαν να είναι ένα περίπου 10% τον Αύγουστο του 2021. Το εργαλείο αυτό προλάβαινε πάντα την παρουσίαση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία τον τελευταίο καιρό όλο και πιο αργά ενημερώνει.

Γιάννης Μάζης: «Η περίοδος Ερντογάν ουσιαστικά έχει τελειώσει.. Πιθανός διάδοχος του ο Ακάρ..»

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»ο καθηγητής διεθνολόγος Γιάννης Μάζης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.


Μετά τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μεταξύ άλλων ανέφερε «είμαστε πάντα έτοιμοι και για το τραπέζει και για το πεδίο της μάχης και θα υπερασπιστούμε τα διακαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο» καθιστάται σαφές ότι δεν θα είναι ένας ήρεμος μήνας ο Νοέμβριος, καθώς όπως τόνισε και ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, βρισκόμαστε και εν αναμονή νέων ερευνών του Oruc Reis αλλά και αμερικανικών συμφερόντων γεωτρύπανα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Θαύμα!! Η θανατηφόρος πανδημία του κορονοϊού δεν προκαλεί τελικά αύξηση θανάτων!!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η αύξηση των θανάτων που επήλθε μεταξύ του 2019 και του έτους «πανδημίας» το 2020 είναι μικρότερη από την αύξηση του 2016-2017 που δεν υπήρχε πανδημία. Και άλλα ευτράπελα για να δικαιολογηθεί το μύθευμα …

Το Δελτίο τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που εκδόθηκε την 11ην Οκτωβρίου 2021 και μπορεί να βρει κανείς δημοσιευμένα στον ιστότοπο https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/- παραθέτει τον Πίνακα Α που παρατίθεται αυτούσιος στο τέλος του κειμένου.

Στον Πίνακα Α λοιπόν καταγράφονται τα εβδομαδιαία στοιχεία θανάτων για την περίοδο 1η -35η εβδομάδα του 2021 και πάντα σε σύγκριση με τα στοιχεία της τελευταίας 7ετιας.