MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ο Ελληνικός Στρατός φιλοξενεί,ταΐζει και συντηρεί 55.085 μετανάστες στις δομές φιλοξενίας

Παρέχεται ιατρό-νοσηλευτικό προσωπικό και από τους 3 κλάδους των ενόπλων δυνάμεων-Ασφυκτιούν τα κέντρα

Ξεπέρασαν τους 55.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν εκ νέου κατά 2.176 άτομα, σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιοί και πώς άδειασαν την Ελλάδα και βοήθησαν την Τουρκία στη Μεσόγειο

Ζήτημα αποδυνάμωσης της διεθνούς θέσης και ρόλου της Ελλάδας εγείρεται πλέον.. μετά από το αναπάντητο -από συμμάχους και εταίρους- μπαράζ κινήσεων της Τουρκίας που όχι μόνο αντιτίθεται στα ελληνικά συμφέροντα, αλλά παραβαίνει το διεθνές δίκαιο και εκμεταλλεύεται ανοιχτά μέτωπα και συγκρούσεις για να προωθήσει την ατζέντα της.

Η υπογραφή διμερών συμφωνιών και Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης -από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη-, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά είχε πετύχει να κερδίσει έδαφος στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των διαρκώς κλιμακούμενων και αναπάντητων τουρκικών προκλήσεων.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo

29 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Λιβύη

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς – Το πρόβλημα της Βικιπαίδειας

«Just because it’s in Wikipedia doesn’t mean it’s true»

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς – Μετάφραση Wan Wert

Κατά τη διάρκεια της ζωής μου είδα την ηθική ακεραιότητα να συρρικνώνεται και να πεθαίνει παντού στον δυτικό κόσμο. Δεν ήταν ποτέ πραγματικά σε αφθονία, αλλά υπήρχε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας και είχε κύρος . Οι άνθρωποι, ιδίως όσοι ζούσαν στη δημόσια σφαίρα δεν ήταν τόσο επαίσχυντοι όσο είναι σήμερα.

Δείτε τι κρύβεται πίσω από την (παράνομη) συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης

Σφίγγει ο κλοιός επενδύσεων πετρελαϊκών κολοσσών ΝΑ της Κρήτης – ΕΝΙ & ΒΡ στο παιχνίδι

Ο Δρ Ηλίας Κονοφάγος για τα κοιτάσματα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης (άρθρο του 2018)

Τη στιγμή που οι Συμβάσεις επενδύσεων για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης των εταιρειών ΕxxonMobil-Total & ΕΛ.ΠΕ. εξακολουθούν να σέρνονται στους διαδρόμους του Δημοσίου από την Ελληνική γραφειοκρατία η σπαραζόμενη από συγκρούσεις Λιβύη αναβαθμίζει τις δικές της Συμβάσεις υποθαλάσσιων ερευνών κοιτασμάτων Νοτιοδυτικά της Κρήτης με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς (Εικ.1). 

Γ. Φίλης: Επόμενο βήμα της Άγκυρας να στείλει φρεγάτες νοτίως της Κρήτης

Η Τουρκία θα εμφανιστεί "προστάτιδα" της Λιβυκής ΑΟΖ Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός διευθυντής του ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Γιώργος Φίλης , μιλώντας σήμερα στον 98.4 για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης στη Τρίπολη της Λιβύης, σημείωσε με νόημα ότι ναι μεν δεν αποτελεί οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ τους , όμως αν η Ελλάδα δεν κάνει αποφασιστικά βήματα, ιδίως προς την κυβέρνηση της Τρίπολης, τότε πολύ σύντομα θα δούμε το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας , νοτίως της Κρήτης, στο όνομα της προστασίας της ΑΟΖ της Λιβύης , μπλοκάροντας έτσι ακόμη και τις έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης.